DIZAJN I ARHITEKTURA

Prekrasne mirisne svijeće koje će svakom prostoru pružiti dozu luksuza

Svijeće koje sjajno spajaju estetiku i ekologiju!

Ove godine smo više no ikada svoje vrijeme provodili unutar vlastitog doma, pa je tako on preuzeo ulogu omiljenog kafića, restorana, kozmetičkog salona, ureda te sve ono što obilježava naše svakodnevne životne rutine. Također, smo uvelike postali svjesni koliko je važna energija kojom zrači naš životni prostor, a značajnu ulogu u tome imaju detalji, koji sjajno dočaravaju naš stil i karakter te svakom prostoru pružaju 'ono nešto'!

Jedan od omiljenih dekorativnih detalja u posljednje vrijeme su mirisne svijeće, bez kojih je zima, kao i blagdanska sezona, jednostavno nezamisliva. Gotovo ne možemo zamisliti kućnu atmosferu, a da police ne krasi barem nekoliko upečatljivih svijeća, a koliko one mogu igrati važnu ulogu u samom dekoriranju, do te mjere da cijeli prostor podižu na jednu sasvim novu razinu, onu luksuznu, sjajno dokazuju i Moel svijeće.

Riječ je o domaćem brendu iza kojeg stoji Mia Antunović, a koja za sebe kaže da je najveći zaljubljenik u božićno vrijeme: " uvijek sam za svoje prijatelje izrađivala poklone; od domaćih džemova, do kolačića i alkoholnih pića... Jednog Božića Pinterest me doveo do 'uradi sam svijeće' pa sam malo istraživala i odlučila ih napraviti. Od te prve male kolekcije bila sam potpuno očarana i ideja da imam vlastitu tvrtku za svijeće me konstantno pratila. Inače i osobno jako volim svijeće, a otkriće da nisu sve svijeće štetne te da je moguće spojiti estetiku i funkcionalnost, odnosno ekologiju, bila je dobitna kombinacija" ispričala je Mia. Danas se može pohvaliti sjajnim brendom koji je zapravo kombinacija francuskog naziva za Božić i prvog slova njezinog imena, a više o Moel svijećama otkrijte u nastavku!

Okosnica samog brenda su zapravo luksuzne mirisne svijeće. Koje sve mirise imate u ponudi i što biste izdvojili kao svoj bestseller?

Do sada smo izbacili 3 kolekcije mirisa; ljetnu, jesensku i božićnu. Nakon nekog vremena, a s obzirom na želje kupaca, nekoliko najprodavanijih mirisa koji su ujedno cjelogodišnji, stavili smo u našu Classics kolekciju koja ostaje dostupna kroz cijelu godinu. Ostali mirisi iz ljetne i jesenske kolekcije su rasprodani. Što se tiče trenutno aktivne božićne kolekcije, ona sadrži 4 mirisa od kojih je svaki poseban i drugačiji od drugih na tržištu (nemamo kombinacije poput jabuke i cimeta isl.). Osim toga za Božić smo stvorili i novu ekskluzivnu set kutiju u kojoj se nalaze sva 4 mirisa u setu, a koja dolazi upakirana sa satenskom mašnom, kao idealan poklon!Kako izgleda proces izrade i koliko je on zapravo zahtjevan?

Sam proces izrade je prvenstveno dugotrajan i zahtjeva vremensku posvećenost jer se od početka do kraja izrade, u nekoliko navrata, mora paziti na temperature materijala s kojim se radi, jer ako je pretoplo ili prehladno, događaju se problemi u izgledu i samoj kvaliteti proizvoda. Mi trenutno imamo “in house” razvoj i proizvodnju, a prodaja se odvija isključivo putem našeg web shopa!Gdje se sve mogu kupiti Moel mirisne svijeće i koja im je cijena?

Prodaja je isključivo putem web shopa. Cijene ovise o veličini, a imamo ih 2 trenutno u ponudi. Veličina Mini (100 g) je 100 kn, a veličina Regular (210 g), koja ima i naš prepoznatljivi rose gold poklopac, je 200 kn. Ekskluzivni božićni set je 450 kn.

Što vam predstavlja najveći izazov u vašem poslovanju i kako to nadilazite?

Trenutno najveći izazov je novonastala situacija s pandemijom koja je gotovo iz korijena promijenila načine poslovanja. Svi su se prebacili na online poslovanje I svi se online oglašavaju. Zbog toga je izrazito teško doći do kupaca pogotovo ako ste mali i novi brend. Mi se s time nosimo isključivo kvalitetom, brzom uslugom i dostupnošću za svakog kupca ponaosob.Budući da se bliži sezona blagdana, što bi iz vaše ponude bio sjajan poklon za najmilije?

Najposebniji je svakako ekskluzivni božićni set koji sadrži sve mirise iz kolekcije i s kojim ne možete pogriješiti, čak i ako ne znate specifičan ukus osobe kojoj poklanjate. Set je pakiran sa satenskom mašnom i zaista izgleda kao poklon, iako ni sa singularnim svijećama nećete pogriješiti s obzirom na to da svaka ima svoju zasebnu kutiju, a koja kasnije može poslužiti za čuvanje, nakita, sitnica i uspomena. Imamo i opciju personalizirane čestitke unutar paketa kako bi omogućili direktno slanje poklona vašim bližnjima.Estetika koju njegujete poprilično je minimalistička i 'Instagram friendly'. Koliko je izgled proizvoda zapravo važan kupcima?

Naši kupci dolaze i vraćaju se prvenstveno zbog sastava i kvalitete naših svijeća koje, osim što su veganske, biorazgradive i iz obnovljivog izvora ne sadrže ftalate odnosno plastifikatore poznate po štetnosti za ljudsko zdravlje. Međutim, ako ćemo biti iskreni, svatko voli vidjeti lijep proizvod koji je pritom lijepo upakiran i čije pakiranje prati kvalitetu koja se nalazi unutra.Po čemu se vaše mirisne svijeće razlikuju od drugih koje možemo pronaći na tržištu. Što biste izdvojili kao svoju prednost?


Djelomičan odgovor je u prethodnom pitanju; na tržištu ne postoji nijedan drugi brend koji ima svijeće od soje, s tako specifičnim mirisima, a da je pakiran u ambalažu ove kategorije i vizualnog identiteta!

Koji su vam planovi za budućnost?

Planova za budućnost imamo dosta, međutim, što će od njih biti moguće ostvariti ovisit će o globalnoj situaciji s pandemijom i tome kako će ona utjecati na ekonomiju. Mi svakako radimo na razvoju novih proizvoda i osluškujemo želje naših kupaca kako bi im ponudili ono što zaista žele.

Foto: Instagram, Moel
Objavljeno: 16.12.2020. u 14:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p