GASTRO

Prekrasne torte čiji je dizajn pravo umjetničko djelo!

Impresivna preciznost koja obara s nogu!

Osim što torta prije svega mora biti ukusna, moramo priznati da nam je važno i kako slastica izgleda. Naime, vizualni aspekt je definitivno nešto što nas privuče na prvi pogled, stoga nije neobično da ukusne torte i slastice izgledaju sve bolje. Ovog smo puta na Instagramu naišli na impresivan profil ruske slastičarnice koja u ponudi ima torte koje bez razmišljanja možemo nazvati umjetničkim djelima, stoga ne sumnjamo da ćete i vi doslovno ostati bez teksta.

Tortik Annushka je ime slastičarnice koja se nalazi u ruskoj metropoli, a iza koje stoje Madina Yavorskaya i Rustam Kungurov, brat i sestra koji su zajedno 2009. pokrenuli ovu divnu gastro umjetničku priču. Budući da je riječ o tortama koje karakterizira velika preciznost, 'umjetničko oko', ali i neizmjeran trud, priznajemo da smo očekivali kako je riječ o priči iz koje stoje arhitekt i likovna umjetnica. Tortik Annushka torte najčešće su inspirirane velikim umjetničkim djelima, pa tako možete pronaći Mondriana, Van Gogha i mnoge druge poznate umjetnike čija su djela ručno aplicirana, odnosno oslikana na tortu. Također, osim umjetničkim djelima, ovaj talentirani duo nadahnut je i modom što je vidljivo iz slatke varijante poznate Jacquemus Le Chiquito mini torbice ili pak poznatih Iris van Herpen detalja.

Kod spomenutih torti fascinantna je činjenica da izgledaju nestvarno, digitalizirano i jednostavno lažno, no ipak jednom kada se uvjerite da je zaista sve ručno rađeno, oduševljenju nema kraja. Poigravanje geometrijom, različitim oblicima i zanimljivim niveliranjem svakako je vrlo zahtjevno i iziskuje puno sati truda, znanja i ljubavi koja je bez imalo premca vidljiva u svakom djeliću ovih impresivnih torti. Unatoč tome što ove torte ne možete kreirati sami, vjerujemo da će vas svejedno inspirirati da zavirite u svoju kreativnost i sljedeći put kad radite bilo koju slasticu pokušate napraviti nešto drugačije, posebno i autentično!

Objavljeno: 06.05.2020. u 12:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p