DIZAJN I ARHITEKTURA

Prema Pinterestu ovo su gorući trendovi u dizajnu interijera za 2024.

Minimalizam je definitivno 'out'

Još uvijek najaktualnija online platforma za dijeljenje vizualnog sadržaja, traženje inspiracije i kreiranje mood boarda je Pinterest. Za kraj ove godine popularna stranica pripremila izvješće "Pinterest Predicts" ("Pinterest predviđa"). U izvješću su istaknuti najveći trendovi u porastu, koji će sudeći prema aktivnosti korisnika dominirati u idućoj godini.

Predviđanja su podijeljena u nekoliko različitih kategorija i područja interesa od ljepote, mode, putovanja, hrane... Već smo pisali o predviđanju vezanom za modne trendove, a ovoga puta u nastavku smo izdvojili goruće trendove u uređenju interijera. Općenito, istraživanje je podcrtalo napuštanje minimalističke estetike u uređenju.

Kitschens

Maksimalistički trend u interijerima ujedinjen je u pojmu 'kitschens' koji je zapravo spoj engleskih riječi za kič i kuhinju. Prepa predviđanjima u kuhinjama će sve poželjniji biti vintage i second hand komadi, vintage kućanski aparati i jarke boje.

Pojmovi koji se pretražuju: Eclectic kitchen décor +50 %, Kitschy kitchen +75 %, Green kitchen paint +55 %, Eccentric kitchen +160 %, Retro pink kitchens +40 %

Western Gothic

Western goth bilježi najveći porast u pretraživanju. Čini se da će 'moody' stil koji kombinira tradicionalni američki stil, tamnu paletu boja i vintage komade.

Pojmovi koji se pretražuju: Western bedding ideas +310 %, Vintage americana +145 %, Country room ideas +125 %, Western mirror +125 %, Western gothic +145 %

Cafécore

Svi opsjednuti s kreiranjem savršenog kutka za ispijanje kave. Osim što se odnosi na uređenje specifičnog kutka u domu, ovaj trend na neki način i sugerira promjenu u životnom stilu. U 2024. specialty kavu ćemo pripremati kod kuće. Cafécore prati i povratak zidova i ploča po kojima se može pisati kredom.

Pojmovi koji se pretražuju: Coffee bar styling +1,125 %, Chalk sign ideas +100 %, Café chalkboard +50 %, Coffee station décor +145 %, Kafe aesthetic +820 %

Hot Metals

Metalik tonovi su novi nude tonovi, ako je vjerovati predviđanjima. Ovaj trend se jednako prelijeva na modne, beauty i trendove u uređenju interijera. Namještaj od aluminija jedan je najpopularnijih načina da rekreirate ovaj trend u svom domu.

Pojmovi koji se pretražuju: Nail art metallic +295 %, Aluminium furniture +45 %, Silver necklaces layered +50 %, Aluminium door design +70 %, Metal corset +35 %

Foto: Instagram
Objavljeno: 11.12.2023. u 11:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p