DIZAJN I ARHITEKTURA

Pronašli smo najljepši proljetni retro čajnik koji nas je osvojio na prvi pogled!

Čajnik koji ovog proljeća moramo nabaviti!
Ljubitelji kvalitetne šalice čaja dobro znaju da priprema ovog zdravog napitka nije rezervirana samo za hladne dane. Čak i u mjesecima visokih temperatura, topla šalica čaja odličan je način za opuštanje, a koji uz pomno odabrane okuse, pruža i brojne benefite vašem organizmu.

Kako je popularnost ovog napitka rasla, tako su postali sve popularniji posebno dizajnirani, retro čajnici. Iako svi znamo da je dovoljno ubaciti prethodno zapakiranu vrećicu čaja u šalicu i samo uliti vruću vodu iz električnog kuhala, oni koji uživaju u ritualu ispijanja čajeva dobro znaju da postoji nešto posebno u pripremi ovog napitka u lijepo dizajniranom čajniku koji će ujedno i  sjajno izgledati u svakom prostoru. Osim toga, kvalitetan čajnik listićima čaja daje dodatni prostor za oslobađanje okusa, što samo po sebi rezultira znatno ukusnijim napitkom. Iako moramo priznati kako do sada nismo baš nailazili na čajnike po našoj mjeri, ovaj retro primjerak koji smo pronašli na nekoliko lokacija uvjerljivo je najljepši čajnik koji smo ikada vidjeli, a sigurni smo kako će i vas oduševiti na prvi pogled.
 
The Ancona Hummingbird Kettle

Riječ je o prekrasnom vintage kuhalu za čaj koje je 1995. Izradila tvrtka Anacona. Čajnik se devedesetih prodavao diljem svijeta, a danas ove retro primjerke možete pronaći na brojnim shopping stranicama kao što su Etsy, eBay, i Amazon. S obzirom na to da je ovaj čajnik s nevjerojatno dizajniranom ručkom u obliku tulipana koji se ‘spušta’ kako bi se plavi kolibrić napio nektara sve popularniji na društvenim mrežama, primijetili smo kako gotovo svakodnevno imate priliku ‘naletjeti’ na novi primjerak na nekoj od spomenutih online destinacija, stoga ne propustite priliku postati ponosni vlasnik najljepšeg proljetnog čajnika kojeg smo ikada vidjeli!


Foto: Etsy, Amazon, eBay, Instagram
Objavljeno: 21.03.2023. u 11:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p