DIZAJN I ARHITEKTURA

Rovinjski studio osvojio je prestižnu nagradu na ovogodišnjem European Design Awards

Veliki uspjeh hrvatskih dizajnera na uglednom natjecanju

European Design Awards poznato je europsko natjecanje u dizajnu, a stručni žiri koji dodjeljuje prestižne nagrade sastavljen od novinara i urednika vodećih europskih strukovnih publikacija. Na ovogodišnjem izdanju spomenutog natjecanja posebno su se istaknuli hrvatski dizajneri koji su doma odnijeli vrijedne titule i nagrade.

Čak tri hrvatska studija osvojila su vrijedna priznanja na ovogodišnjem izdanju European Design Awards; Rovinjski Studio za vizualne komunikacije Tumpić/Prenc osvojio je nagradu Best of Show- nagradu za cjelokupno najbolji rad na samom natjecanju, dok je projekt signalizacije Gradskih bazena Pula-Pola zaradio titulu najboljeg projekta od svih pristiglih radova iz cijele Europe. Spomenuti projekt nagrađen je i Zlatom u kategoriji Signalizacije. No, to nije jedino osvojeno zlato na natjecanju; spomenuti rovinjski studio osvojio je Zlato i u kategoriji Ambalaže hrane i pića, i to za pakiranje kvalitetnog maslinovog ulja – Latini. Još dva hrvatska studija mogu se pohvaliti vrijednim nagradama; u kategoriji ''Pojedinačna naslovnica knjige'' studio Flomaster osvojio je srebro za dizajn hrvatskog izdanja knjige Markusa Zusaka ''Kradljivica knjiga'', a Hamper studio je doma odnio broncu, i to u kategoriji ''Prijelom knjige'' za dizajn prvog hrvatskog prijevoda perzijske poeme Farda ud-Din Taira – ''Jezik ptica''.

 Ambalaža - maslinovo ulje Latini

Pula-Pola projekt

Dodjela nagrada prvotno se trebala održati u Valenciji, no kako je zbog aktualnih mjera opreza događaj otkazan, dodjela se održala online, putem Youtube kanala. Ipak, s obzirom na veliki uspjeh hrvatskih kreativaca, možemo reći kako smo prilično zadovoljni ovogodišnjim izdanjem, a više informacija o samom natjecanju i dobitnicima pronaći ćete na službenoj stranici portala Vizkultura.

Objavljeno: 05.05.2020. u 14:14
Tagovi: dizajn

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p