DIZAJN I ARHITEKTURA

Saša Šekoranja otkrio nam je kakav adventski vijenac odabrati ove godine

Bordo i zelena uvijek su dobar izbor

Naš poznati florist, Saša Šekoranja prije nekoliko tjedana predstavio je blagdanski izlog na novoj adresi njegovog studija u Ulici kralja Držislava. Bajkoviti prizori bjeline i poruke ljubavi ovogodišnja su blagdanska inspiracija. Stoga, smo ga odlučili pitati kako to primijeniti na neizostavan blagdanski ukras – adventski vijenac.

Samo nekoliko dana nas dijeli od paljenja prve adventske svijeće pa je ovo pravi trenutak da se inspirirate za odabir ovogodišnjeg izdanja vijenca. Umjetnik dizajner i florist Šekoranja predlaže klasične blagdanske boje, ali s pomakom te ističe jedan detalj kojem posvećuje posebnu pažnju.

Ono što je sigurno najvažnije na vijencu su 4 svijeće. Ove godine sam posvetio posebnu pažnju svijećama koje sam naručio iz Danske. Svijeće su napravljene u raznim nijansama, od ružičastih koje prelaze u koraljnu pa sve do duboko crvenih i bordo boja. S druge strane, zelene koje prelaze u duboko zelene pa sve do gotovo tirkiznih boja agave moju su izbor za ovu godinu.

Prepoznatljive kreacije koje su postale Sašin zaštitni znak su vijenci pleteni od dehidriranih latica koji djeluju kao vihori ili eksplozije, posebno ako se radi o crvenim laticama.

Kao alternativu klasičnim vijencima, Saša predlaže fluidne aranžmane. Ponekad za neke interijere slažem vrlo fluidne aranžmane koji podsjeća na vijenac, a sastoje se od samo 4 svijeće, grančica bora i nekoliko lukovica amarilisa umočenih u vosak. Takve lukovice rastu bez zalijevanja i procvjetaju na sam Božić.

Posebne kreacije u Sašinom studiju ove godine su vijenci pleteni od asparagusa koji je umočenu vosak i zasniježen. Takvoj konstrukciji dodaje dehidrirane ruže, kristale i sjajne kuglice za posebno elegantan blagdanski efekt.

Foto: Instagram, Saša Šekoranja
Objavljeno: 29.11.2023. u 17:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p