DIZAJN I ARHITEKTURA

Sjajno uređen stan koji će vas inspirirati na promjene unutar vlastitog doma

Pravo je vrijeme za promjene!

Moramo priznati da rijetko kada možemo odoljeti prekrasno uređenim interijerima, a upravo takav je i ovaj trosobni stan smješten u središtu Zagreba. Riječ je o stanu koji je bio podosta nepraktičan za današnji način stanovanja i vrlo zapušen, stoga je jednostavno vapio za uređenjem kao i temeljitom adaptacijom, stoga u nastavku pogledajte njegovo novo ruho koje će vas zasigurno inspirirati da započnete preuređenje i vlastitog životnog prostora.

Ovaj trosobni stan od 70 četvornih metara u staroj zgradi dobio je potpuno novo, modernije ruho, a za to je zaslužan kreativan studio Mirjane Mikulec. Kako je kuhinja stana bila odvojena od dnevnog boravka te se nalazila s druge strane hodnika, ovaj stan se adaptirao tako da su se te dvije prostorije povezale, a prispojen im je i dio predsoblja. Tako je stvoren open space zajedno sa kuhinjom, blagovanjem i dnevnim boravkom, dok je prijašnja dnevna soba postala spavaonica.

Druga spavaća soba je pretvorena u gostinjsko-radnu sobu, ali je njezina površina umanjena za površinu nove kupaonice, što je bio i svojevrstan izazov. Kako bi se to postiglo, bilo je potrebno rušiti zidove, a nakon toga promijeniti instalacije te staviti podne obloge kojima je prethodila sanacija podloge. Tek tada moglo se krenuti na uređenje prostora u moderno-industrijskom stilu, pa tako u interijeru vladaju jednostavne, ravne linije i neutralni tamni tonovi sive i crne s akcentima koji čine dobar kontrapunkt.


Kuhinja zauzima vrlo malo prostora i uključuje samo ono nužno, bez previše radnog i skladišnog prostora. Dnevni boravak kao i ostatak stana nije obogaćen detaljima jer tako nalaže sama kombinacija stilova kojima je stan uređen.


Spavaća soba pretvorena je u pravu malu oazu industrijskog stila, a posebnom ju čine trendi visilice od bakra koje se spuštaju od stropa prema uzglavlju kreveta te opeka na tom zidu. Riječ je o prirodnoj opeki debljine 2,5 centimetra koja se lijepi na zid kao keramičke pločice, što je svakako praktičnije od skidanja žbuke da bi se došlo do prave cigle na zidu. Moramo priznati kako bi vrlo rado provodili svoje slobodne trenutke u ovako lijepo uređenom interijeru!


Foto: Darko Mihalić
Izvođač: Mirjana Mikulec interijeri
Objavljeno: 20.05.2019. u 14:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p