DIZAJN I ARHITEKTURA

Suvremen i elegantan dom mladog vlasnika po ukusu svakog muškarca

Moderan interijer kojega potpisuje studio Mirjane Mikulec

Kada krenemo s uređenjem interijera, toliko je stilova na raspolaganju da je ponekad teško izabrati samo jedan. Nekima je glavna stilska odrednica omiljena boja, a jedan takav ljubitelj plave poželio je u istom tonu cijeli stan! No bez brige, interijer nije nimalo dosadan – dapače, ovaj muški stan, koji je osmislio tim stručnjaka iz studija Mirjana Mikulec Interijeri, suvremeni je prostor od ukupno 50 kvadrata kojega bi poželio skoro svaki moderan muškarac.

Prije nego li se krene u realizaciju projekta, studio je napravio 3D vizualizaciju kako bi klijent mogao vidjeti kako bi njegov interijer u konačnici mogao izgledati u stvarnosti. Tako u konačnici štedimo vrijeme i možemo krenuti u realizaciju projekta. Od ukupno 50 kvadrata, dnevna soba zauzima 20 m2 i centralno je mjesto u stanu. Plava garnitura glavni je komad namještaja te je odredila i ostale elemente u interijeru. Jedan zid u dnevnoj sobi bilo je potrebno otvoriti kako bi se dobio prolaz do spavaćeg dijela, što je u konačnici i diktiralo raspored namještaja.

U sklopu dnevne zone, svoje je mjesto našla i blagovaonica s jedne te radni prostor s druge strane. Zidovi su obojani u nježnu sivu nijansu, a dozu elegancije osigurale su štukature – tako se na jednom zidu unutar štukatura smjestila tapeta koja sada ima ulogu slike, dok je druga 'uokvirila' televizor. Kombinacijom crne i plave na namještaju i svijetlih nijansi na zidovima, postignuta je udobnost ali i profinjenost koju je klijent poželio.

Iz dnevnog boravka ulazi se u kuhinju od 7 kvadrata. Omeđena je sa zidovima s tri strane, pa su kuhinjski elementi postavljeni u slovo L kako bi iskoristili najduži bočni zid. Stavljene su i otvorene police umjesto elemenata kako ne bi ‘zagušili’ prostor. Tako je kuhinja zadovoljila sve želje vlasnika – dovoljno mjesta za pohranu dobili smo zahvaljujući visokim elementima na ulazu, a prostor je ostao otvoren jer smo izbjegli gornje elemente. Uz to, kombinacija plave boje, koja se provlači ostatkom stana, i dekora bijelog mramora pokazala se dobitnom!

Klijent je odlučio žrtvovati garažu kako bi dobio spavaću sobu, tako da je glavni zadatak bio osigurati prirodno svjetlo, ostaviti dovoljno mjesta za prostrani krevet, te prostor za skladištenje. Omiljena plava boja nije izostala ni u spavaćoj sobi. Odabrana jaka boja nije nije smanjila ugodu kakvu spavaća soba treba imati, tako da se našla se i na ormarima i zidnim lajsnama, dok je za ostatak namještaja birana siva i crna kako bi se postigla ravnoteža.

Mnogi prilikom makeovera kupaonica igraju na klasiku i boje se malo riskirati iako imaju šansu u potpunosti osvježiti prostor. No, oni hrabriji dobit će jedinstvenu i elegantnu kupaonicu. Finalan odabir na kraju je pao na keramiku zanimljivog uzorka nalik na isprane freske. Kako bismo ublažili dojam na pod će doći siva keramika kao i u nišu iznad školjke i umivaonika. U kut je smještena tuš kabina u razini poda - s jedne strane kabine postavljeni su umivaonik i wc školjka, a s druge strane je ostavljeno dovoljno mjesta za perilicu rublja ako se klijent kasnije odluči postaviti ju.

Studio Mirjane Mikulec poznat je po inovativnim dizajnerskim rješenjima, a sve dodatne informacije dostupne su na službenoj stranici.

Foto: Ivan Črepić
Objavljeno: 24.06.2020. u 10:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p