DIZAJN I ARHITEKTURA

Ukrasna biljka koju ovih dana viđamo na Instagramu kao omiljeni detalj u domu

Biljka koja svakom domu pruža 'ono nešto'!

Iako se o njima možda i ne znamo baš uvijek najbolje brinuti, to nas nije spriječilo da u posljednje vrijeme postanu naša opsesija. Naravno, govorimo o biljkama kao ključnom detalju svakog doma, a čija je popularnost planula dolaskom pandemije i činjenice da svaki slobodni trenutak provodimo u vlastitom domu!

Stvaranje vlastite vrtne oaze nešto je čemu ćemo se uvijek rado posvetiti, a nekim biljkama kreiranje opuštene i prirodne atmosfere tako lako polazi za rukom. Pravi primjer toga je i nježna biljka sadarka (Gypsophila), ukrasni cvijet iz obitelji Caryophyllaceae, a koju je ovih dana nemoguće ne primijetiti na Instagramu, u toj mjeri da opasno konkurira popularnom Pampasu. Ova biljka cvjeta od lipnja do rujna, može narasti do 90 cm te ćete ju prepoznati po razgranatim vrhovima u doba cvanja i cvjetovima bijele i bijelo ružičaste boje. Kako ova biljka spada u kategoriju onih ukrasnih, sjajan je odabir za osvježavanje životnog prostora, čime doprinosi svojim minimalizmom i jednostavnošću. Također se često koristi i kao ukras u slaganju raznih drugih buketa i aranžmana, a ako ju pak želite uzgajati, nećete se morati previše namučiti jer jedino o čemu trebate voditi računa jest da ne pretjerate sa zalijevanjem ili prihranjivanjem tekućim hranjivima.

  U nastavku smo izdvojili nekoliko inspiracija koje će vas sigurno potaknuti da upravo ova biljka postane glavni detalj i u vašem domu!

Foto: Instagram
Objavljeno: 26.03.2021. u 14:14
Tagovi: dekor, cvijeće

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p