DIZAJN I ARHITEKTURA

Unesite boju godine u vaš interijer!

Elegantna klasično plava boja obilježit će 2020. godinu!


Poznati svjetski institut za boje – Pantone svake godine u prosincu predstavi nijansu koja će obilježiti narednu godinu. Detaljnim istraživanjem trendova, kulture i socioekonomskih uvjeta, tim istraživača predviđa koja boja će obilježiti modu, interijer i dizajn. Tako je 2019. godina protekla u znaku smirujuće, roze Living Coral nijanse dok je pobjednik za nadolazeću godinu klasična plava, Pantone 19-4052 Classic Blue boja!

Duboka i elegantna indigo plava simbolizira klasiku, a savršeno zrcali svijet u kojemu se trenutno nalazimo; ova classic blue nijansa odražava stabilnost, pouzdanost i neutralnost i savršeno se uklapa u trenutni pokret ekološke održivosti u kojemu se nalazimo. Velika simbolika leži i u samom odabiru boja kroz povijest; Pantone je prije točno 20 godina, na početku novog tisućljeća, započeo sa ''Color of the year'' projektom, a prva boja koja je odnijela titulu boje godine bila je upravo plava i imala je značajan utjecaj na kulturu i trendove koji su uslijedili. Danas, ulaskom u novo desetljeće, Pantone svojom klasično plavom naznačuje novi početak. ''To je pouzdana i smirujuća boja koja povezuje ljude, vraćamo se klasici jer je svijet u kaosu", zaključila je Pressman.

Ovu klasičnu boju možete unijeti u vaš dom na više načina; najbolja opcija je unošenjem određenog komadog namještaja kao što je tabure koji će podignuti čitavu prostoriju ili dodavanjem detalja kao što je ilustracija kojim ćete postići efektan izgled čitavog interijera. U nastavku smo za vas pripremili ideje koje će vam pomoći uklopiti ovu simboličnu nijansu plave u vaš životni prostor i uljepšati interijer!

Jungalow, $159.00

Lulu & Georgia, $56

Wayfair, $88.07

Target, $27.99

Foto: Pantone, Unsplash
Objavljeno: 27.12.2019. u 11:36

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p