DIZAJN I ARHITEKTURA

Uređujete stan ili želite samo malo osvježiti životni prostor? Onda hit boje u 2021. ne smijete zanemariti!

Kombinacija boja koja sjajno podiže raspoloženje!

Promjene najčešće obilježavaju početak nove godine, bilo da je riječ o vlastitom izgledu, kao što je gubitak kilograma i promjena frizure, ili prostoru koji nas okružuje. Budući da većinu svog vremena provodimo unutar vlastitog doma, nije naodmet unijeti malo osvježenja u životni prostor te tako kreirati jednu sasvim novu energiju zbog koje ćete se sigurno osjećati znatno bolje!

Da izgled našeg životnog prostora utječe na naše raspoloženje ne trebamo previše objašnjavati jer to sigurno znate i iz vlastitog iskustva. U uređenju doma veliku ulogu imaju boje, a ove godine svijet interijera stavio je svoj fokus na pomalo neobičnu, ali itekako funkcionalnu kombinaciju boja - Ultimate Gray sivu te Illuminating žutu. Pantone je ove dvije boje odredio kao boje koje će dominirati u našim domovima, a njihov odabir nije nikakva slučajnost. Naime žuta boja prenosi poruku snage i nade, dok je siva boja odraz čvrstoće i pouzdanosti, a njihova kombinacija predstavlja optimizam, koji nam je itekako svima potreban u ovim izazovnim danima. Iako žuta probuđuje tople i pozitivne osjećaje, s njom ipak treba biti malo oprezan jer previše žute u domu može stvoriti kontraefekt i nesklad. Ljubitelji minimalizma i jednostavnosti žutu boju mogu uvrstiti u svoj dom putem detalja, poput slika, jastuka, posteljine ili pak bojati samo jedan dio zida, dok će ostatak biti nešto neutralniji, najbolje u sivoj boji, koja pruža dojam sofisticiranosti.

 U nastavku smo izdvojili nekoliko inspiracija koje sjajno pokazuju sklad ove dvije nijanse, stoga je pravo vrijeme da vaš dom zadobije jedno sasvim novo ruho!

Foto: Instagram
Objavljeno: 13.01.2021. u 10:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p