DIZAJN I ARHITEKTURA

Veličanstveni hotel na rubu litice koji ostavlja bez daha!

Hotel inspiriran zapanjujućim pogledom na norveške fjordove

Ako se bojite visina, vjerojatno biste trebali skrenuti pogled, jer ovaj novodizajnirani luksuzni hotel u Norveškoj u potpunosti je naslonjen na rub litice! Ovaj nestvaran projekt turskog arhitektonskog studija zaradio je Archilovers nagradu u 2019. godini za izvanrednu estetiku, kreativnost i funkcionalnost, a sigurni smo da će i vas jednako oduševiti!

Inspirirani nestvarnim pogledom na norveške fjordove, tim arhitektonskog dizajn studija Hayri Atak predstavio je svoj najuspješniji projekt; radi se o spektakularnom konceptu za novi boutique hotel koji će biti smješten na samoj litici - Preikestolen. Litica se uzdiže na čak 604 metra visine preko fjorda Lysefjorden koji je već godinama popularno turističko odredište, a koje uglavnom privlači brojne avanturiste što svakako odgovara samom dizajnu i funkciji hotela. U hotel s devet apartmana ulazit će se s vrha litice, a zajedničko predvorje i sobe za goste biti će smještene uz samu stijenu. Najniži kat imat će najveću terasu koja će služiti posjetiteljima za uživanje u zapanjujućem pogledu, a oni najhrabriji će se moći opustiti u bazenu sa staklenim dnom i uživati u pogledu – pod vodom. Čitav koncept inspiriran je fotografijom fjordova koja je poslana osnivaču studija - Hayriu Ataku. Oduševljen fotografijom koju je prijatelj snimio tijekom svog odmora u Norveškoj, Atak je pokušao uključiti trenutak adrenalina u svojoj arhitekturi. "Iako nisam bio tamo, iskusio sam adrenalin kao da sam stajao na rubu", kaže Atak. ''Jednostavno, samo sam htio prenijeti to iskustvo u svoj rad."

Osnovan 2017. godine, mladi, ambiciozni arhitektonski studio dizajna Hayri Atak smješten je u Istanbulu, a može se pohvaliti raznim projektima koji uključuju dizajn hotela, kafića / restorana, trgovina, vila i stanova, a koji svakako odudaraju od tipične arhitekture na koju smo navikli. Sve projekte možete pregledati na službenim stranicama.

Objavljeno: 12.01.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p