DIZAJN I ARHITEKTURA

Čarobna Vila Giardino razlog je zašto sanjamo o odmoru!

Neodoljivi spoj jednostavnosti i elegancije
U povijesnom središtu Bola na Braču, na ruševinama zdanja iz nekih minulih vremena izgrađena je Villa Giardino, impozantna vila u tradicionalnom mediteranskom stilu okružena egzotičnim vrtom iznimne ljepote i prostranosti, svih boja i mirisa. Ovaj boutique hotel, biser jadranskog turizma prema zavidnim ocjenama TripAdvisor korisnika, godinama je odredište gostiju koji cijene srdačnu dalmatinsku gostoljubivost, baštinu i vrhunsku uslugu. Hotel posjećuju gosti iz raznih zemalja, istaknuti ljudi iz političkog i poslovnog svijeta, ali i svi oni željni mira, tišine, potpune privatnosti i uživanja u blagodatima Bola i otoka Brača.

Povodom tridesetog rođendana, hotel je ove sezone doživio pravu malu kozmetičku i organizacijsku renesansu. Osim besprijekorne usluge i gastro doživljaja vrijednog svake pohvale, interijer hotela je preuređen. Ipak, valja naglasiti da se nije radilo o velikim i skupim građevinskim zahvatima već o property staging-u odnosno stiliziranju nekretnine, za koje je zaslužan tim arhitekata i dizajnera iz studija Stairwell&Loft na čijemu je čelu dizajner interijera Boran Petljak, a sve pod kreativnim vodstvom Duška Vlaovića. O cjelokupnom procesu preobrazbe interijera razgovarali smo s dizajnerom Boranom Petljakom koji nam je objasnio što je zapravo home staging i kako je teklo samo preuređenje.

"Usluga property staging-a sastoji se od tehnika uljepšavanja nekretnine raznim trikovima, pri čemu se naglašava ono što je dobro i sav njen potencijal se stavlja u prvi plan. Riječ je o promišljenoj, sistematskoj i koordiniranoj metodologiji pripreme nekretnine za prodaju ili najam."

"Prilikom ovakvog stiliziranja nekretnine dizajneri interijera koriste umjetnine, slike, dekoracije, rasvjetna tijela, biljke i tepihe, kako bi potencijalni kupci dobili atraktivniji prvi dojam nekretnine. Oni također preslaguju ili privremeno zamjenjuju postojeći namještaj. Takav slučaj dogodio se i na primjeru Ville Giardino. Nekretninu smo zatekli u odličnom i vrlo održavanom stanju, stoga se nisu nametnuli nikakvi značajni građevinski radovi.

Naš je zadatak bio presložiti postojeći inventar hotela, uz tek neznatnu kupovinu nove opreme. Imali smo sreće što su prošli vlasnici hotela bili poznavatelji umjetnosti i kolekcionari, pa smo u hotelu zatekli veliku količinu zanimljivih umjetnina, a u prašnjavim vrtnim spremištima pronašli smo pravo skriveno blago - staru opremu atelijera i klesarske radionice koju smo izvukli iz paučine i promišljeno rasporedili po javnim prostorima hotela
."

Foto: Duško Vlaović
Objavljeno: 01.08.2019. u 11:45

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p