DIZAJN I ARHITEKTURA

Za slatki inerijer: Oduševili su nas ovi keramički ukrasi inspirirani popularnim keksom!

Upoznajte splitski brend Uručak
Splićanin Miljenko Dujić koji stoji iza brenda Uručak prošlog je mjeseca održao svoju prvu samostalnu izložbu glinenih rukotvorina koje osvajaju svojom originalnošću. Upečatljivi okviri, tanjur s uzorkom igre "Čovječe, ne ljuti se" i ukrasi nalik kultnom keksu "Domaćici" samo su neki od radova koji su privukli našu pozornost, a Miljenko nam kaže kako inspiraciju crpi iz svoje svakodnevice.

"Sve one predmete koje imam u svom domu, a pomalo su mi dosadni, pokušavam učiniti zanimljivijima. Tako su, primjerice, nastale posude za cvijeće u obliku zuba", kaže nam umjetnik. Po struci je programer, a keramika je njegov hobi koji je s vremenom prerastao u brend.

"Brend Uručak postoji već malo više od tri godine. Najprije je nastao Instagram profil, koji je trebao služiti objavljivanju mojih kreativnih izražaja - od papir mache, nekakvog crtanja s nećacima do radova od gline. Taman je tad nekako počela korona i to je postao moj način da se virtualno nastavim družiti s ljudima kroz neke kreativne projekte. S vremenom je glina prevladala jer sam se tu nekako najviše i pronašao. I nakon nekog vremena se pojavio i interes ljudi, radovi su im bili zanimljivi i htjeli su ih kupiti, i tako je malo po malo rastao brend", ispričao nam je Miljenko. Njegove radove možete istražiti na Instagram profilu Uručak, a mi smo izdvojili neke od njih koji su nas oduševili na prvu!

 

 

Foto: Instagram
Objavljeno: 21.05.2023. u 08:58
Tagovi: Umjetnost

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p