DIZAJN I ARHITEKTURA

Zanimljiv terarij set koji se zalijeva - sam!

Ovo želimo u svom domu!

Biljni terariji apsolutni su must have u svakom urbanom interijeru, a ako ga još nemate sad je pravo vrijeme za nabavku! Biljni terariji male su džungle u staklenkama koje prirodu donose u vaš dom. Oni su samoodrživi eko sustavi koji zahtijevaju minimalnu njegu, tako da vam neće oduzimati mnogo vremena. U terarijima se biljke zalijevaju kondenzacijom, a fotosintezom proizvode hranu i kisik. Dakle, biljke vam nikada neće uvenuti jer ih niste zalili. Naprotiv one će se same zalijevati!

DIY terarij set omogućava vam samostalnu izradu terarija s biljkama po vašem izboru! Set dolazi s kompletnom opremom, biljkama i alatima za izradu terarija kao i video uputama koje će vas korak po korak voditi kroz proces. Ovaj set će vas spasiti od višesatnog lutanja po trgovinama u potrazi za opremom, kao i pregledavanja stotina različitih videa, od kojih na kraju niti jedan neće biti dobar.

U setu se nalazi staklenka od 750 ml s poklopcem, a u ponudi su kameni i drveni poklopac. Uz set dolaze i ukrasno kamenje, pijesak ili komadići drveta, aktivni ugljen, zemlja, mrežica i naravno biljke. DIY TERARIJ SET dolazi kao custom made set - moguće je birati vrstu poklopca za staklenku, boju kamenčića ili pijeska, kao i dvije vrste biljaka koju želite u svom terariju. Svaki terarij, uz dvije biljke po izboru, sadrži mahovinu! Također set uključuje i alat za izradu terarija - štapiće s kojima ćete saditi biljke i papirnatu slamku koja služi za čišćenje biljaka od zemlje. Uz DIY terarij set dobivate video upute s detaljnim opisom svakog koraka izrade, kao i letak s uputama za njegu terarija!Biljke koje se koriste u zatvorenim biljnim terarijima su tropske biljke koje vole visoki stupanj vlage. Pri izboru biljaka moramo pripaziti na njihovo prirodno stanište i ako želimo da nam uspije uzgoj te biljke moramo se potruditi približno stvoriti uvjete u kojima ta biljka u prirodi boravi. Ovisno o dostupnosti biljaka na raspolaganju su bršljan, fittonia, hypoestes, paprat,ukrasna šparoga, mahovina, kućna sreća, sobna palma, afrička ljubičica i druge! Izrada terarija vrlo je jednostavna, potrebno vam je 30ak minuta dobre volje i strpljenja, a kao nagradu za ovaj zabavni proces dobiti ćete lijep ukras za dom!

Set možete naručiti preko Instagram profila @Biljke.plants ili preko maila biljke.plants@gmail.com po cijeni od 120 kuna!Iza projekta @Biljke.plants stoji Ana Hrgovčić, studentica povijesti umjetnosti i filozofije u Rijeci, ljubiteljica biljaka i hobbistica. 'Ljubav prema uzgoju biljaka počela je 2018. kada sam za rođendanski poklon dobila Monsteru. Naravno, tada nisam znala da je ona najpopularnija Instagram biljka, niti da se zove Monstera. U dvije godine Monstera je s 3 lista narasla na 11 listova (minus onaj jedan kada mi nije uspjelo razmnožavanje), a moja kolekcija je narasla na preko 70 biljaka, terarija i kokedama. Trenutno se nalazim u rodnom gradu - Vinkovcima i proizvodim terarije, diy terarij setove i kokedame. Osim setova od mene možete naručiti već gotove terarije i kokedame' - objašnjava Ana.

Foto: PR
Objavljeno: 28.07.2020. u 15:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p