DIZAJN I ARHITEKTURA

Zapanjujuć dizajn neodoljivih drvenih kućica ostavit će vas bez teksta!

Najnoviji projekt poznatog milanskog arhitekta

Već smo ranije pisali o luksuznim kućicama na stablima koje je u Austriji krajem prošle godine dizajnirao poznati milanski arhitekt Peter Pichler, a da je dizajn modernih kuća na stablu njihova jača strana, Pichler arhitektonski studio potvrđuje još jednom, i to svojim najnovijim projektom.

Smješteno usred čudesnog, divljeg krajolika zapadne Virginije, jezero Dawson primjer je netaknutog krajolika ispunjenog livadama, potocima i močvarnim područjima koje je s vremenom postalo zaštićeno stanište za brojne životinjske vrste. Uzimajući u obzir ekološku i biološku važnost spomenutog područja, najnoviji Pichler projekt zamišljen je kao ''spori'' turizam u kojemu integracija ''nježne'' arhitekture u prirodi igra primarnu ulogu. ''Vjerujemo da se budućnost turizma temelji na odnosu čovjeka s prirodom. Dobro integrirana, održiva arhitektura zaista može poboljšati taj odnos, a mi se fokusiramo upravo na to'', izjavio je Peter Pichler.

Kuće na stablima zapravo su dodatak održivom hotelu i trebale bi stvoriti novo iskustvo života u šumi uz maksimalnu povezanost s prirodom, baš kao i Pichlerov prethodni projekt. Geometrijski dizajn koji skriva oštre, strme krovove inspiriran je okolnim stablima javora, topole i hrasta, a svaka kuća izrađena je od lokalnog drveta. Veličina ovih nevjerojatnih, drvenih smještajnih jedinica kreće se od 36 do 55 m2 raspoređenih na 2 razine.

Donja razina je mali prostor za čitanje / dnevni boravak, a gornja razina je prostor za spavanje s malom kupaonicom.Valja napomenuti da kompletan projekt zapadne Virginije obuhvaća i održive zgrade, centar za konferencije i događanja, centar za hranu i poljoprivredu, nutricionizam i zdravlje te centar za održavanje edukativnih radionica i različitih programa koji uključuju vizualne i izvedbene umjetnosti.

S obzirom na to kako izgleda budućnost moderne gradnje i s obzirom na sve snažniji naglasak koji najveći svjetski dizajneri stavljaju na prirodu, jedva čekamo vrijeme kada ćemo moći istraživati, bookirati, a potom i odsjesti te odmoriti u luksuznom smještaju, a ipak potpuno okruženi prirodom. Ostale projekte Pichler studia potražite na njihovoj službenoj stranici na kojoj ujedno možete i pročitati više informacija o održivim projektima koje potpisuje ovaj sjajni milanski studio.

Objavljeno: 28.03.2020. u 00:00
Tagovi: arhitektura, dizajn

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p