DIZAJN I ARHITEKTURA

Započeo je 6. Zagreb Design Week

Još jedno događanje koje ne želite propustiti!

U utorak, 7. svibnja, u 19 sati svečano je otvoren 6. Zagreb Design Week u Hali V Tehničkog muzeja. Ovaj veliki svečani trenutak otvorio je direktor ZGDW-a Daniel Tomičić. Osim organizatora, ceremoniju otvorenja uveličale su i Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba u ime gradonačelnika Milana Bandića, savjetnik ministar iz Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu Grzegorz Gawin, Ewa Solarz, kustosica izložbe ABC poljskog dizajna, i Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Tema ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka je Nova budućnost / Changing the game. Država partner – Poljska predstavlja se izložbom ABC poljskog dizajna, Urbanim prototipovima i filmskim projekcijama, dok će posjetitelji moći vidjeti i izložbu posvećenu 100 godina Bauhausa – najutjecajnije škole za dizajn na svijetu. Život i život nakon smrti naziv je izložbe Paule Šantić koja će se prikazati proces rasta, konzumacije, umiranja i novog života hrane u drugim, neočekivanim oblicima.

Duško Vlaović

Mara Bratoš i Romano Nikolić

U tjednu dizajna predstavit će se oko 400 izlagača iz cijelog svijeta, a neki od eksponata osvajali su i brojne svjetske nagrade. Ovogodišnje ZGDW nagrade dobili su Ivana Preiss za klupu za dojenje Heer, Petra Salarić za sustav dijeljenja hrane Fooda i glavnu nagradu Ines Vlahović za termičku ambalažu Seaweed Wrap.

Mario Miše

Dean Franić

Tomislav i Loredana Bahorić

Juraj Vuglac

 U Tehničkom muzeju Nikola Tesla / Hala V u prizemlju se nalazi pop-up concept store s najbolje dizajniranim proizvodima na hrvatskom tržištu, od maještaja do mode i nakita, a na katu je pet izložbi. Najveće događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu donosi niz predavanja, radionica, panele i filmskih projekcijea a osim toga, u vanjskom prostoru otvoren je i Dizajn park koji će posjetiteljima omogućiti druženje uz glazbu. Tjedan dizajna traje do 12. svibnja na 17 lokacija diljem Zagreba od kojih mnoge pripremaju partye, organiziraju premijere i cocktaile.

Larisa Lipovac

Josip Tešija

Barbara Barišić i Matea Rozina Nikšić

Marko Petrić

Petra Kurtela

Foto: PR
Objavljeno: 08.05.2019. u 11:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p