DIZAJN I ARHITEKTURA

Zašto ove godine svoje najdraže ne iznenadite originalnim i jedinstvenim poklonom kakav još sigurno nisu dobili?

Poklon koji će svima izmamiti osmijeh na lice!

Karla Krizmanić, po struci inženjerka strojarstva, razvila je interesantan brend Kkarikature. Naime, igrajući se maštom, 2018. godine kreirala je originalne poklone, koji su rezultirali sjajnim povratnim reakcijama. Karla je uvijek gajila posebne osjećaje prema umjetnosti i kreativnosti, a za vrijeme studiranja na Tehničkom fakultetu u Rijeci prijavila se za crtanje loga, crtala razne aplikacije za kamen, a kada je trebalo ubiti dosadu i ubrzati vrijeme, skicirala je profesore za vrijeme predavanja, i tako se rodila ljubav.

"U studenom 2018., dobila sam poziv za rođendansku proslavu prijatelja. Razmišljala sam što darovati. Sve što sam u tom trenutku znala je to da ne želim pokloniti nešto što se može pronaći na policama trgovine u zadnji čas. Surfajući internetom, u nadi da ću pronaći dovoljno kreativan i zabavan poklon, naletjela sam na karikature. Istog sam trena uskliknula: "Pa ja to mogu izraditi!". To je bio onaj ključan trenutak kada je sve krenulo. Poklopilo se ono što znam, ono što volim i ono što svijetu treba." - ističe Karla.

Obiteljski posao kao poticaj!

"Zahvaljujući obiteljskom poslu, od malena baratam programima za digitalno crtanje zbog čega sam se odmah bacila na posao. Prva karikatura nije bila savršena, ali bila je dovoljan vjetar u leđa da za Božić svoju veliku obitelj iznenadim simpatičnim karikaturama. Smijeha nije nedostajalo, svi su nestrpljivo čekali da prime svoju karikaturu u ruke. Pristizali su komentari podrške i motivirali me da svoju ideju podijelim s ostatkom svijeta. Već u siječnju 2019. odvažila sam se i kliknula na taj publish gumb. ada nisam imala viziju, strategiju, niti iskustva u radu s klijentima. Kao inženjerka strojarstva nisam baratala marketingom, prodajom niti ekonomijom. No, sve me jako zanimalo. Svaki dan, nakon posla i vikendima sjedila bi za računalom u sobi i radila na svojoj potencijalnoj ideji. Sat, dva, pet kako sam stigla" - govori Karla.

Kako je došlo do pokretanja obrta?

"U veljači 2020. godine otvorila sam obrt i zasukala rukave. Rješavala sam izazove,na koje sam nailazila, korak po korak. Ulagala u ciljane tečajeve i edukacije. Neprestano učila, čitala, usvajala i primjenjivala. Neizmjerno volim stvarati i kreirati. Misija mi je na originalan način začiniti i uljepšati životne trenutke vaših najdražih. Svakom se izrađenom novom karikaturom ponosim jer u nju ulažem svoje znanje, pažnju i ljubav. Kroz kreiranje originalnih i personaliziranih poklona pomažem onima koji daruju iz srca i koji žele iznenaditi i oduševiti voljenu osobu."

"Do sada karikature su se družile na djevojačkim večerima, svetim pričestima, krštenjima, razveselile buduće mladence, uljepšale dan slavljenika na rođendanskim proslavama, promocijama diploma, godišnjicama braka, poslužile kao dobar poslovni poklon kolegama i šefovima, bile zaslužne za poljubac više za vrijeme Valentinova te donijele veselje ispod bora za vrijeme Božićnih blagdana. Osim toga uspješno sam obradovala i izmamila osmijeh na lice ljudima unutar Lijepe Naše, pa i šire, na što sam posebno ponosna. Karikaturu osim u okviru, ispisujem i na čestitke, što divno upotpunjuje poklon. Bliži nam se vrijeme darivanja. Ako spadaš u grupu onih koji svojim najmilijima žele darovati nešto posebno, nešto što će ih nasmijati, razveseliti i iznenaditi, pa čak i dovesti do suza,a pritom će ostati kao divna uspomena na polici ili zidu sobe, s nestrpljenjem očekujem čuti tvoju ideju. Kombinacijom tvojih ideja i želja i svojom razigranošću kreirat ćemo zajedno sjajne poklone."

Kkarikature osim na društvenim mrežama možeš pronaći na web stranici.

Foto: Privatni album
Objavljeno: 18.12.2020. u 16:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p