DIZAJN I ARHITEKTURA

Zavirite u najzeleniji stan Instagrama

Odlična inspiracija za uređenje!

Instagram je jedna od onih platformi na kojoj se volimo izgubiti u odličnim i inspirativnim profilima, a ovog puta radi se o sjajnom interijeru koji nas je osvojio na prvi pogled zbog svoje vedrine i biljaka koje uvelike čine ovaj prostor šarmantnim i posebnim.

Poznato je kako su biljke u interijeru i više nego poželjne, i to ne samo zbog vizualnog aspekta, već zbog generalne svježine koje daju prostoru. Iza Instagram profila mrcigar krije se Ron Goh, dizajner interijera koji svoje uređenje prvenstveno bazira upravo na biljkama. Naime, riječ je o prostoru koji je uređen u prepoznatljivom cosy stilu kojeg karakteriziraju boho i rustikalni elementi, a tople pastele nijanse u kombinaciji s drvenim detaljima stvaraju posebnu toplinu i ugodu, dok biljke koje nalazimo najčešće dolaze u isključivo zelenim nijansama s tek pokojim izletom u zagasitu boju.


Ono na što smo svi navikli su biljke u dnevnom boravku, sobi ili hodniku, no upravo ovaj interijer bi vas mogao inspirirati da biljke jako dobro pristaju i u druge prostorije doma te da ih jednostavno nikada ne možete imati previše. Iako vrlo atraktivne, također zahtijevaju i redovitu te pravovremenu njegu i brigu. Stavka na koju posebno valja obratiti pažnju je tip biljke i uvjete koje možete pružiti. Postoje vrste koje zahtijevaju puno svjetla, vode ili s druge strane manje svjetla ili nešto hladnije prostorije. Nabavite li biljku koja ne odgovara uvjetima vašem prostora, ona će vrlo brzo uvenuti. Sljedeća korisna informacija koju nikako ne smijete zanemariti je posuda, odnosno vaza u kojoj se biljka nalazi. Prilikom kupnje određene vrste dolaze u nešto manjim vazama, no svojim rastom zahtijevaju presađivanje u one veće.

Iako izgledaju sjajno i sigurni smo da ih želite u svom domu, odlučite li se inspirirati ovim odličnim Instagram profilom, nemojte zaboraviti brigu o živom ukrasu koji će vam to vratiti najboljim mogućim načinom, prekrasnim izgledom te posebnom pozitivnom vibrom koju pruža baš svakom prostoru.

Objavljeno: 29.05.2019. u 11:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p