DIZAJN I ARHITEKTURA

Znamo kako s efektnim biljkama na jednostavan način podignuti svaki prostor!

Detalj koji prostoru daje 'ono nešto'!

Uređenje interijera je jedna od onih 'slatkih muka' koju uvijek s nestrpljenjem priželjkujemo i jedva čekamo krenuti u nove pothvate kako bismo prostor u kojem boravimo učinili posebnijim i ugodnijim. Iako preuređenje životnog prostora najčešće donosi i potražnju nešto većeg budžeta, potrebno je naglasiti da uz nekoliko ključnih povoljnih detalja u svega nekoliko trenutaka možete postignuti velike promjene, a biljke se tada nameću kao odličan i funkcionalan izbor.

Biljke su detalj koji svakom domu i interijeru pruža dozu opuštenosti i ugodne cosy vibre koja izgleda neodoljivo dobro. Naime, kao što smo spomenuli, uz pomoć nekoliko novih biljaka moguće je vrlo brzo prostoru podariti svježe ruho koje u potpunosti možete prilagoditi vlastitoj osobnosti, željama i idejama. Tako se možete odlučiti za biljke penjačice, različite kaktuse koje zahtijevaju minimalno brige ili biljke s cvijetom koje će naglasiti raznolikost i individualnost.

Kada govorimo o prostorijama, ne možemo izdvojiti niti jednu koja 'ne voli' biljke, ali ipak potrebno je obratiti pažnju na vrste, odnosno prostor i uvjete u kojima određena biljka mora biti smještena kako bi uspješno rasla i cvjetala. Ono što mi predlažemo je da za početak krenete s nešto otpornijim vrstama kako biste stekli rutinu i iskustvo njegovanja te kasnije dom mogli upotpuniti i nešto zanimljivijim te drugačijim vrstama. Budući da je Instagram mjesto gdje najviše volimo crpiti inspiraciju, u nastavku smo izdvojili nekoliko i više nego odličnih primjera za koje znamo da će vas potaknuti da već danas krenete u preuređenje interijera koje neće opustošiti budžet, ali će zato probuditi kreativnost!

Foto: Instagram
Objavljeno: 25.02.2021. u 15:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p