DIZAJN I ARHITEKTURA

Znamo kako urediti police za knjige koje će osvježiti svaki prostor!

Detalji koji čine razliku!

Uređenje interijera je aktivnost koja nas prije svega asocira na nešto veće troškove, no sigurni smo da znate kako je uz pomoć ključnih detalja moguće napraviti promjenu u okviru budžeta koji neće previše opustošiti novčanik. Knjige su nešto što svi posjedujemo, a nerijetko su vrlo nezgrapno posložene, ali uz nekoliko trikova i sitnih preinaka mogu postati praktična, funkcionalna i estetski lijepa dekoracija.

Kao što smo spomenuli, police s knjigama nerijetko su poprilično monotone te zauzimaju već prostor, pa zašto ne biste iste police pretvorili u zanimljivu dekoraciju koja će upotpuniti svaki prostor. Naime, jedna od mogućnosti su najjednostavnije police na koje ćete posložiti knjige te nešto dinamičnijim slaganjem istaknuti željene naslove i sve skupa dodatno dekorirati, primjerice cvijećem. Naravno, tu je i mogućnost polica koje nisu poslagane u ravnini već razbacane, ali svejedno čine zanimljivu stilsku priču. Ono što zahtjeva nešto veću investiciju su police od vrha do dna, no zato je ujedno riječ i o površini na koju možete staviti i neke druge drage predmete ili sitnice te tako zajedno ukomponirati knjige i detalje koji oslikavaju vašu osobnost pritom dom čineći posebnim. Što se tiče boje, najčešće su one bijele ili bež, ali volite li nešto zaigraniji kolorit, nisu isključene niti vibrantne boje koje će prostoru podariti dozu unikatnost i odlično se uklopiti u broje stilove uređenja.

Kako bismo vas inspirirali da na najbolji mogući način iskoriste, dekorirate ili izradite nove police za knjige, u nastavku smo izdvojili nekoliko jednostavnijih, kao i nešto kompleksnijih ideja za koje smo sigurni da će vas oduševiti na prvu!

Foto: Instagram
Objavljeno: 14.11.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p