LIFESTYLE

Mobitel dizajniran s ciljem da ga se koristi što manje

Dizajnersko rješenje za sve koji žele odmor od pametnih mobitela
light phone
N
otifikacije, likeovi, mailovi u svako doba dana i noći, SMS-ovi, Viber poruke i manjak koncentracije kao posljedica pametnih mobitela dolaze u paketu s našom aktualnom svakodnevicom. Lako je osjećati se u svoj toj količini informacija i konstantnoj "priključenosti" umornim, zasićenim, pa i nesretnim, a upravo su tom problemu odlučili doskočiti dizajneri Joe Hollier i Kaiwei Tang.


Dizajniran s ciljem da se koristi što je manje moguće i osigura toliko željeno mirno stanje uma, bez smetnji i anksioznosti koje stvara pametni mobitel, Light Phone na prvi pogled pažnju mami minimalističkim dizajnom. S opcijom poziva kao jedinom funkcijom, dizajneri su ga zamislili kao drugi mobitel koji se koristi kada se želi odmoriti.

light phone
Vjerujući kako je zadnje što nam kao društvu treba još jedna aplikacija i još intenzivnija povezanost s internetom, pametni su mobitel Joe Hollier i Kaiwei Tang potpuno ogolili i sveli ga na bazične elemente - LCD ekran i tipkovnicu s brojkama. Jedine funkcije koje Light Phone ima jesu primanje i uspostavljanje poziva, no s mogućnošću korištenja broja telefona kojeg imamo na smartphoneu.

light phone
Veličine kreditne kartice, sofisticiran i praktičan, Light Phone je poziv na odmor, odmak od informacija i prekid veze s internetom, barem na nekoliko sati. Podsjetnik je na kvalitetno druženje a ne ono uz mobitel na dohvat ruke, nemirne prste i manjak pažnje u razgovoru, i možda, samo možda, je naznaka budućih vremena u kojima nismo opsjednuti tom malom spravom u kojoj se nalaze "naši životi". Ovo nije prvi ovakav izum, no svakako je jedan od sofisticiranijih. Otkrijte Light Phone na Kickstarteru i na službenoj stranici.

light phone

M.M.
Foto: Light Phone
Objavljeno: 12.05.2017. u 09:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p