DOGAĐANJA

Advent u Varaždinu nešto je što ove godine ne smijete propustiti posjetiti!

Najtopliji i najromantičniji Advent ove zime ima Varaždin

Svi obožavamo kraj godine! Vrijeme je to podvlačenja crte, ali i prilika za zabavu, užitak i romantiku. Adventski festivali upravo su savršena mjesta za veseli, fini i uzbudljivi oproštaj od godine, a najtopliji hrvatski Advent ove godine ima Varaždin!

Prošlogodišnji zimski hit, Advent u Varaždinu i u 2022. ima raskošno raznolik program, jedinstvenu, toplu atmosferu, niz zabavnih atrakcija, malo čarolije i puno ljubavi, a sve to smješteno u bajkovito uređenu i tisućama lampica osvijetljenu, uvijek predivnu povijesnu jezgru tog divnog grada. Advent u Varaždinu je svečano počeo prošlog petka, a u sljedećih šest tjedana donijet će čak 110 različitih programa koje je, zbog brojnosti čak i teško pojedinačno nabrojati. Varaždin je uvijek dobra ideja za izlet s društvom, partnerom ili obitelji, a u posjet Adventu u Varaždinu, s obzirom na sve, postaje gotovo nezaobilazna stanica u zimskom oproštaju od godine. Kad stignete u Varaždin tamo vas čeka:

Čarolija

I to prava, u obliku pravog Djeda Mraza, glavom, bradom, glasom i stasom. On je već prošle godine iz Finske preselio u varaždinsku Gajevu ulicu (ne na broj 9 i ¾ već na okrugli 10) u samom središtu grada, a sada se vraća veseliji i čarobniji nego ikad. Njegova je kuća preslatko, toplo, magično mjesto gdje se pričaju priče, svira se i pjeva, smije se i druži, a u svemu tome možete uživati bez obzira na uzrast; važno je samo da u srcu nosite ljubav i toplinu. Djed u Varaždin osobno stiže (i ostaje) 7. prosinca, a do tad će za zabavu biti zaduženi njegovi pomagači - vilenjaci i vilenjakinje.Čarolije, za male i malo veće, ima i na obližnjem varaždinskom Korzu gdje je smješten predivni, nostalgični retro karusel s moći da vas, u mašti, odvede u bajkoviti svijet u kojem Advent traje vječno.

Zabava

Adventu u Varaždinu mnogi tepaju da je „zimski Špancirfest“ što nije bez razloga. Adventska događanja odigravaju se na čak osam lokacija u povijesnoj jezgri, a za zabavu su zamišljena dva trga – Trg kralja Tomislava, zvan Korzo i Trg Miljenka Stančića, oba omiljena okupljališta Varaždinaca i njihovih gostiju na kojima će se tijekom Adventa svakodnevno družiti, uživati u gastro delicijama iz probranih kućica, a vikendima uživati u svirkama, DJ-ima i zabavi.Zabave ima i na Kapucinskom trgu na kojem se nalazi „Ledena čarolija“ odnosno veliko klizalište i još veći ledeni tobogan, a prije i nakon ledenih i adrenalinskih užitaka i tamo će biti gastro užitaka za prikupljanje energije (ili hrabrosti).Romantika

Predivne ulice povijesnog Varaždina tajnovite su i romantične u svako godišnje doba no tijekom Adventa pretvaraju se u prizor iz bajke. Predivno osvijetljen i pažljivo urešen Varaždin blista kao neki grad iz mašte i to ga čini još romantičnijim nego inače, ako je to uopće moguće zamisliti. Na Adventu u Varaždinu ćete se sigurno (ponovno) zaljubiti ili ljubav zagrijati, a u tome će vam zasigurno pomoći raznolika i mirisna ponuda delicija koje se nude gotovo na svakom koraku.Darivanje

Toplina u srcu potaknut će želju da ljubav ili privrženost pokažete darivanjem, a Advent u Varaždinu i za to ima odgovor. Između trgova adventske zabave proteže se šareni niz kućica prepunih raznih šarenih poklončića, suvenira i drugih proizvoda i rukotvorina. Cijeli Trg Slobode, Gundulićeva ulica i Franjevački trg mjesta su gdje ćete sigurno pronaći nešto čime ćete svoju ljubav moći utjeloviti, a posebna atrakcija pritom je i najveći adventski kalendar u Hrvatskoj koji zauzima cijelo raskošno barokno pročelje palače Varaždinske županije.

No, možda najveći i najvrjedniji poklon koji možete darovati svojim bližnjima ili sebi, je doživljaj topline zime. Poklonite si, zato, Advent u Varaždinu! 

Foto: PR
Objavljeno: 28.11.2022. u 12:07
Tagovi: Božić

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p