DOGAĐANJA

Besplatne ulaznice za balet Orašara: HNK i Turistička zajednica grada Splita razveselili građane

Najizvođeniji bijeli balet na svijetu

Turistička zajednica grada Splita i Hrvatsko narodno kazalište Split u ponedjeljak 4. prosinca u 12 sati Splićanima poklanjaju baletni spektakl Orašar.

Najizvođeniji bijeli balet na svijetu, u Hrvatskoj godinama ruši sve rekorde posjećenosti, a ove je sezone ponovno i na programu Hrvatskog narodnog kazališta Split. Koreografiju Waczlawa Orlikowskog prenijela je koreografkinja Božica Lisak, a u raskošnu produkciju je uključen cijeli ansambl Baleta, zajedno s mladim plesačima iz Baletnoga studija, s više od 130 plesača na sceni.

Za uspjeh Orašara svakako su zaslužni bajkovit sadržaj i dramaturški tok, oko kojih se Čajkovski uz Mariusa Petipaa i osobno trudio, no njegovu popularnost je održala glazba koja plesačima pruža priliku da u potpunosti predstave svoje umijeće.

Humanitarni karakter izvedbe u ponedjeljak, iz Turističke zajednice grada Splita i HNK Split, već su naglasili podjelom ulaznica Domu Maestral, DES-u, Centru Slava Raškaj, Centru Juraj Bonači i Udruzi Anđeli, a ostatak ulaznica biti će dostupan građanima na blagajni HNK danas od 12 sati.„Zadovoljstvo nam je u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem Split, sugrađanima pokloniti ovu iznimnu izvedbu na samom početku našeg adventskog programa. Orašar je izazvao velik interes i smatrali smo kako je naša obveza organizirati besplatno prikazivanje. U sljedećim danima smo, u suradnji s Gradom Splitom i brojnim partnerima, pripremili bogat program za građane i naše goste koji će kulminirati spektakularnim dočekom nove godine na Rivi.“ – poručila je direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

Dodajmo kako će preostale besplatne ulaznice, ukoliko ih bude, građani moću preuzeti u ponedjeljak, neposredno prije početka predstave, a ukupni program splitskog Adventa možete pogledati ovdje.

 


Foto: PR, Mario Bulicic
Objavljeno: 03.12.2023. u 10:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p