DOGAĐANJA

Danas počinje Cest is d’Best: Izdvojili smo najzanimljivije aktivnosti za vikend pred nama

U Zagreb se vraća festival za sve ljude dobre volje

Cest is d'Best je međunarodni ulični festival, koji se već dugi niz godina održava u našem glavnom gradu. Tako će već 27. godinu zaredom krajem svibnja ulični zabavljači, glazbenici, glumci, plesači i razno razni performeri preplaviti zagrebačke ulice. Impresivan program koji pršti od aktivnosti i zarazno dobre energije traje od danas - 25. svibnja pa sve do kraja vikenda - 28. svibnja. Zato ovaj vikend ostanite u gradu i uživajte u nizu besplatnih aktivnosti.

Ako još ne znate o čemu se zapravo radi ili nikad niste sudjelovali u festivalu Cest is d’Best je međunarodni, multimedijalni ulični festival koji njegujući zagrebački identitet, oživljava gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam. Još jedna vrijedna stvar ovog festivala je što okuplja ljude iz svih dijelova svijeta, tako ovogodišnji performeri dolaze iz Srbije, Italije, Njemačke, Francuske, Čilea, Argentine, Južne Koreje,... Festival se održava na tri lokacije u centru grada - Cvjetni trg/Bogovićeva ulica, Europski trg i park Zrinjevac, a u nastavku smo izdvojili nekoliko najzanimljivijih aktivnosti iz bogatog ovogodišnjeg programa.

Performerske predstave na Europskom trgu; četvrtak 25.05. od 17 i 45

Europski trg je lokacija na kojoj će se svakoga dana u popodnevnim i večernjim satima održavati različite predstave. Zato ako radite negdje blizu centra ili ako vas je lijepo vrijeme izmamilo na vecernju šetnju svakako svratite do Europsog trga i pogledajte odlične plesne, mađioničarske, akrobatske i humornistične performerske predstave.

Centar za hitne i sitne popravke raspoloženja – kod Prizemljenog Sunca; petak 26.05 u 17h

Kako bolje završiti radni tjedan, napuniti se pozitivnom energijom i dobrim raspoloženjem. Kako biti dobre volje i kako tu volju širiti možete saznati u petak od 17 do 19 sati na Cjetnom trgu, točnije kod Prizemljenog Sunca.

Pastelizacija pločnika; subota 27. 05. u 10h, park Zrinjevac

Jedinstvena prilika da izrazite svoju kreativnost na ulicama svog grada. Svi odrasli sudionici koji se prijave dobit će prostor od 1,5m x 1,5m za slikanje i set od 12 pastela. Registrirati se možete ovdje kako biste dobili pastele za slikanje. Za djecu mlađu od 12 godina osigurat će se manji prostor za slikanje i obične krede u boji.

Plesna večer – Bachata; nedjelja 28.05. od 20 i 30, park Zrinjevac

Kraj festivala najbolje je obilježiti plesom. Svi koji vole plesati i oni koji plešu samo kad su sami kući, mislimo da je ovo idealna prilika da se oslobodite svih strahovi i jednostavno dobro zabavite. Završimo li vikend uz zarazne ritmove sigurno će nam biti lakše ustati u ponedjeljak.

Foto: Instagram
Objavljeno: 25.05.2023. u 10:29
Tagovi: Zagreb, festivali

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p