DOGAĐANJA

Donosimo nove detalje ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu kojeg već sada jedva čekamo!

Pregršt zbivanja na svakom kutku!
Već smo ranije pisali o velikom ovogodišnjem povratku popularnog zagrebačkog Adventa koji se ove zime napokon vraća u svom punom sjaju, a uz mnoštvo noviteta kojima se već sada neizmjerno veselimo. Tako će se Advent u Zagrebu ove godine vratiti u onaj dobro poznati format koji mu je priskrbio svjetsku prepoznatljivost, a sasvim smo sigurni kako će ove godine nadmašiti sva naša očekivanja!

Uz povratak poznatih kućica na omiljeni Zrinjevac i čarobni Tomislavov trg, najveća novost jest širenje adventa i u druge gradske četvrti, koje će ovih blagdana uljepšati sljedeće lokacije u gradu: Vlaška ulica (pješačka zona),  Trg Franje Tuđmana (Črnomerec), Kvaternikov trg (Maksimir), Trg Krešimira Čosića, Palinovečka ulica (Trešnjevka), Trg Ivana Kukuljevića (Stenjevec), Park 101. Brigade HV (Vrapče), Trg Dragutina Domjanića, Ninska ulica (Sesvete), Peščenica kod MO Kozari Bok, Trg Ivana Meštrovića, Trg Ane Rukavine, Kod nove žičare u Podsljemenu, Brezovica kod igrališta. Tako ćemo se već u studenom družiti i uživati u najfinijim specijalitetima i glazbenom programu, koje osim najpoznatijih gradskih lokacija kao što su Strossmayerovo šetalište, Gradec i mnogi drugi uključuje i brojne četvrti - od Brezovice pa sve do Dubrave!
 
Zagrebački će advent i ove godine tradicionalno započeti paljenjem prve adventske svijeće na centralnom gradskom trgu kod Manduševca, a službeno će trajati od 26.11.2022. do 07.01.2023. godine. Najmlađe će posebno razveseliti povratak ZET-ovog Veselog božićnog tramvaja u kojemu će mališane zabavljati Djed Božićnjak u društvu raznih drugih blagdanskih likova, kao i likova iz crtića! Središnji motiv ovogodišnjeg Adventa su tradicionalne hrvatske igračke koje će tim povodom biti postavljene širom grada. Bilo kako bilo, s obzirom na to da je naš najdraži Zagreb već nekoliko godina proglašen najboljom turističkom destinacijom za božićne blagdane u Europi, nimalo ne sumnjamo kako će nas blagdansko razdoblje u Zagrebu i ove sezone posebno razveseliti!
Foto: Instagram
Objavljeno: 31.10.2022. u 10:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p