DOGAĐANJA

Galerija: Evo kako će izgledati nova pješačka zona u centru grada Zagreba

Danas se otvara nova pješačka zona u samom centru grada

Ako ste ovih dana prošetali strogim centrom grada Zagreba, sigurno ste primijetili i jedan novitet. Nakon pješačkih zona u Staroj Vlaškoj i Maloj Martićevoj, dio Masarykove ulice od Gundulićeve do Tesline te dio Preradovićeve do raskrižja s Masarykovom i Teslinom pa sve do Berislavićeve ulice, zatvaraju se za kolni promet.

Uživanje u ljepotama samog grada upravo je postalo dostupnije zahvaljujući novoj pješačkoj zoni u samom centru grada, a što će posebno obradovati sve pješake, kao i bicikliste koji sve češće odabiru upravo bicikl kao svoje glavno prijevozno sredstvo.

"Nakon uspostavljanja pješačkih zona u Staroj Vlaškoj i Maloj Martićevoj, od subote 16. rujna uspostavlja se nova pješačka zona u središtu grada na dijelu Masarykove ulice od Gundulićeve do Tesline ulice te na dijelu Preradovićeve od raskrižja sa Masarykovom i Teslinom do Berislavićeve ulice. Uvođenjem pješačkih zona želi se poboljšati kvaliteta života stanarima u vidu smanjenja buke i zagađenosti te omogućiti svim građanima i našim gostima sigurno i nesmetano uživanje u vizurama užeg centra grada po uzoru na najrazvijenije zapadnoeuropske metropole." - stoji u objavi na stranicama Grada Zagreba.Također, najavljeno je i da će se fazno uspostavljati nova prometna regulacija koja će osigurati više sigurnih površina za pješake i bicikliste, ali će se istovremeno osigurati protočnost motornog prometa. Kako navode na stranicama Grada Zagreba, otvorenje ove zone dolazi u prigodnom trenutku kada obilježavamo Europski tjedan mobilnosti čime Zagreb trajno doprinosi zdravijem i alternativnom načinu kretanja te korištenju javnog gradskog prijevoza.

Objavljeno: 16.09.2023. u 13:57
Tagovi: Zagreb

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p