DOGAĐANJA

Gdje otići i što vidjeti u veljači?

Slijedite naš mali turistički vodič

Koliko često vam se dogodi da uspijete ugrabiti nekoliko sati slobodnog vremena, ali iz nekog razloga uvijek ih iskoristite provodeći vrijeme u jedna te istom okruženju. Sigurno ništa ne ubija dobro raspoloženje od monotonije i svakodnevne kolotečine, a ako ste si ovaj tjedan već nekoliko puta postavili pitanje 'kuda danas otići?', na pravom ste mjestu!

Možda ga ne percipirate na taj način, ali grad Zagreb je itekako dinamičan grad koji krije pregršt zanimljivog sadržaja. Napretkom tehnologije čovjek bi rekao kako su nam sve informacije dostupne na dlanu te da smo u poziciji zaviriti u baš svaki kutak grada, no velika šuma raznih informacija zna biti poprilično zbunjujuća, zato uvijek dobro dođe mali pregled događanja koja možete posjetiti kroz veljaču.

Zagrijavanje za ZagrebDox

Poznato je kako uskoro počinje četrnaesto izdanje ZagrebDoxa koje će se održati od 25. veljače pa sve do 4. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, a na kojem će biti ponuđen izbor najkvalitetnije svjetske dokumentarne produkcije. No, ove godine ZagrebDox uvodi vremensko i prostorno proširenje, pa će se tako tjedan dana prije službenog početka festivala održati program Zagrijavanje za ZagrebDox. Program je koncipiran na način da se posjetiteljima prikažu tri najbolja naslova s prošlogodišnjeg festivala kao i tri najnovija naslova koja će tek biti prikazana na ovogodišnjem izdanju. Također, ZagrebDox po prvi put putuje u Split, Rijeku i Osijek kako bi i tamošnja publika uživala u svjetskim dokumentarcima!

Samoborski fašnik

Jedna od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj ove godine obilježava 193. godinu održavanja Fašnika. Kako je riječ o najstarijoj, a ujedno i najvažnijoj turističkoj manifestaciji samog grada, ne sumnjamo da nas očekuje pregršt zabavnog programa koji je namijenjen cijeloj obitelji jer svatko od nas u jednom trenu poželi biti netko drugi, pa zašto to zadovoljstvo ostaviti samo djeci? Zabava i smijeh provjeren su recept za opuštanje, a osim maškara, zabavljat će vas i brojni glazbeni izvođači, plesači, izbori najboljih maski, SRAKAfest isl., pa se u ovu avanturu možete upustiti sve do 5. ožujka 2019. godine kada se Princa Fašnika tradicionalno osudi za sve nevolje u protekloj godini.Radio & Juliet

Shakespeareovo najpoznatije ljubavno djelo Romeo i Julija ponovno je u Hrvatskoj, ali ovog puta u baletnom izdanju. Ova mnogima omiljena ljubavna priča bit će ispričana na potpuno drugačiji način i to povodom Dana zaljubljenih, pa evo odličnog prijedloga kako da ovom danu dodate još romantičniju notu. Riječ je o djelu svjetski priznatog koreografa Edwarda Cluga, a sam balet je smješten u moderno doba uz kultne pjesme Radioheada, stoga rezervirajte 16. veljače za Lisinski i kulturno uzdizanje.

'Zaljubljeni Zagreb'

Kako se bliži Dan zaljubljenih, nije naodmet imati na popisu aktivnost koju možete u tren oka rezervirati, pogotovo ako nemate baš puno vremena za mozganje kako provesti ovaj dan. Iako možda smatrate kako ste do sada upoznali Zagreb u potpunosti, njegova romantična strana će vas za čas razuvjeriti. Naime, 14.2. u 11 sati održava se romantična šetnja gradom kroz koju možete saznati najljepše zagrebačke ljubavne priče i to pod svjetlom plinskih lanterni. Koga je ljubio ban Jelačić te kakva je ljubavna pisma primila grofica Katarina Zrinska, na vama je da otkrijete!

Petar Dundov

Patar Dundov poznat je po svojoj elektronskoj glazbi koja istovremeno pokreće i intrigira, a da ona nema granice potvrđuju i njegova gostovanja na brojnim mega-festivalima poput 'EXIT' i 'I Love Techno', te klubova poput 'Air', 'Berghain', 'Womb' isl. Nakon završetka debi albuma 'Escapements' koji je postao i svjetski priznati, ovaj talentirani glazbenik se posvećuje najnovijim remixevima i nastupima,a upravo jedan takav vas očekuje u DEPO klubu, 9. veljače.


Meštrovićev znak u Zagrebu

Osamdesetu obljetnicu otvorenja Doma hrvatskih likovnih umjetnika, Muzeji Ivana Meštrovića obilježavaju izložbom Meštrovićev znak u Zagrebu – arhitektura: 80 godina Meštrovićeva paviljona. Izložba je otvorena prošle godine, a možete ju posjetiti sve do 3.3.2019. Izložbu je osmislila viša kustosica Atelijera Meštrović Barbara Vujanović koja se nastavlja na knjigu Meštrovićev znak u Zagrebu, a u kojoj možete pronaći Meštrovićevu zagrebačku spomeničku i arhitektonsku baštinu, kao i brojna djela u muzejima i crkvama. Instalacije koje se temelje na arhivskoj i fotografskoj građi sabranoj iz privatnih arhiva i iz zagrebačkih muzeja, pridružit će se i originalna maketa Meštrovićeva paviljona iz fundusa Atelijera Meštrović.

Jazz.hr

Riječ je o događaju koji će zanimati sve ljubitelje dobre kapljice vina, ugodne i opuštajuće atmosfere popraćene s glazbenim žanrom koji je nastao u afroameričkim zajednicama New Orleansa, jazzom. Niz koncerata istaknutih glazbenika donosi nova sezona Jazz.hr-a, koja je svoja vrata otvorila 7.12. prošle godine, a svi zaljubljenici ovakve vrste glazbe u njoj mogu uživati sve do 13.6.2019. U utorak, 26.2. 2019. glazbenu poslasticu pripremio je Jazz & Cabaret club Kontesa u 21:00 sat, a moći ćete uživati u nastupu George Cables / Victor Lewis Trio kojeg čine George Cables (glasovir), Darryl Hall (kontrabas) i Victor Lewis (bubnjevi).Foto: Unsplash
Objavljeno: 06.02.2019. u 15:46
Tagovi: Zagreb

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p