DOGAĐANJA

I ovog lipnja Martićeva ulica bit će prepuna zanimljivog sadržaja

Razni programi aktivirat će omiljenu zagrebačku ulicu

Ovaj lipanjski tjedan obilježit će programi kulturnih organizacija aktivnih u četvrti koje pozivaju na uživanje u dobroj kreativnoj atmosferi. Zanimljivih incijativa i dobre zabave neće manjkati u nizu razgovora i predavanja, radionica, prostornih intervencija, raznovrsnih događanja (promocija, panela, projekcija, čitanja itd.), uz popratni glazbeni i filmski program.

Časopis Flaneur, nomadski, neovisni časopis te dugogodišnji lokalni partneri festivala, udruga GMK i Galerija Miroslav Kraljević organiziraju radionicu osmišljenu kako bi stanovnici grada u suradnji s umjetnicima sagledali Martićevu ulicu iz nove perspektive i afirmirali je internacionalno. Svako novo izdanje Flaneura fokusirano je na jednu ulicu u jednom svjetskom gradu te obuhvaća kompleksnost ulice, njene slojeve i fragmentiranu prirodu s naglašenim književnim pristupom. Nakon radionice će, u sljedećoj fazi projekta, biti realiziran časopis posvećen njezinim rezultatima.

Popularni i raznoliki program Booksa u parku, uključuje i razgovore, predavanja, čitanja proze i poezije. U sklopu programa vodeći hrvatski pisci, pjesnici, kritičari, zajedno s novim nadama na književnoj sceni će u parku ispred Bookse ispuniti sunčana popodneva u Martićevoj književnim i umjetničkim žamorom. Ispred kluba Booksa održat će se program radionica za djecu koje objedinjuju kreativno izražavanje i društveni angažman, a odrasli će moći sudjelovati u programu 'Raspričavanje' koji vodi jedna od najpoznatijih hrvatskih književnica Ivana Bodrožić koja će održati i moderirati radionicu pisanja kratkih priča. Za vrijeme trajanja programa na Sajmu malih književnih izdavača će se moći pronaći čitav spektar naslova od (ne)poznatih autora do nobelovaca, a iz kluba Booksa pozivaju na razgovor s izdavačima, pa čak i cjenkanje.Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, i ove godine će umjetničkom intervencijom obogatiti jedan kutak kvarta. U neposrednoj blizini Martićeve ulice će tijekom cijelog tjedna realizirati oslikavanje murala umjetnika Lava Paripovića na trafostanici u bloku Martićeva -Vojnovićeva - Brešćenskog - Biankinijeva. Prilika je to za promatranje umjetničkog procesa i druženje s umjetnikom.

Nakon popodneva provedenih na nekom od kreativnih punktova, uputite se (ili ostanite) ispred kluba Booksa gdje će se održavati zabavni program: na prvom koncertu 12.6. s bendom će nastupiti Nina Romić, jedna od naših najpoznatijih i najcjenjenijih kantautorica. U petak 14.6. u sklopu programa Škrabica u čast Anti Perkoviću nastupit će osebujni freak-folk kantautor Eine, a subotu 15.6. svirat će Bebe Na Vole, odnosno Adam Semijalac, po mnogima vodeći hrvatski blues glazbenik.

U sklopu filmskog programa, u suradnji s udrugom Restart, prikazat će se najbolji dokumentarni filmovi polaznika i polaznica Restartove Škole dokumentarnog filma u prethodne dvije godine. DDZ 2019: Martićeva u fokusu organiziran je uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba. Sve novosti o programima možete saznati putem Facebook stranica Design Districta Zagreb te lokalnih partnera.


Foto: PR
Objavljeno: 12.06.2019. u 10:57

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p