DOGAĐANJA

Ovogodišnje adventsko izdanje Tunela Grič nikoga nije ostavilo ravnodušnim

Polarna bajka u popularnom zagrebačkom tunelu

Subota je prošla u znaku otvorenja ovogodišnjeg izdanja Zagreb Adventa. S nestrpljenjem smo iščekivali kako će izgledati poznate adventske lokacije u gradu. Jedna od njih, kojoj se svake godine veselimo, je i Tunel Grič. Ako već niste obavili cijelu adventsku turu, u nastavku saznajte kako Tunel Grič izgleda ove godine…

Od obnove tunela 2016. godine, ovo je lokacija u koja često oživi pomoću zanimljivih umjetničkih instalacija, a posebno im se veselimo u ovom blagdanskom razdoblju. Ovogodišnja tema uređenja je „Polarni san“, konceptualno putovanje između prošlosti i budućnosti kako stoji u opisu videa. Poanta instalacije je navesti posjetitelje da zastanu na sredini tunela te se osvrnu iza i ispred sebe. Simbolično, u ovom trenutku svatko bi se trebao razmisliti zbog čega je ponosan i zahvalan na protekloj godini te koje ciljeve i želje ima za nadolazeću.

Atmosfera je postignuta visećim instalacijama. U tunelu ćete moći vidjeti zanimljive oblike koji stvaraju dojam ledene špilje i čudnovate oblake te ambijentalna raznobojna rasvjeta koja asocira na polarnu svjetlost. Tek nas je zahvatila adventska groznica, stoga imate dovoljno vremena da posjetite ovu lokaciju, kao i sve druge.

Ulaz u Tunel Grič je naravno besplatan, a otvoren je svakoga dana od 9 do 21 sat.

Foto: Instagram
Objavljeno: 28.11.2022. u 13:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p