DOGAĐANJA

Konačno je otkriven datum otvorenja Adventa u Zagrebu, a evo kako će ove godine i izgledati!

Nestrpljivo iščekujemo najčarobniji događaj godine!

Izlozi omiljenih trgovina kao i sam centar grada polako zadobivaju svoje blagdansko ruho, a zbog čega još nestrpljivije iščekujemo početak najljepšeg perioda u godini - Adventa. Zbog cijele situacije s korona virusom i porastom broja oboljelih, ove godine Advent će biti održan na nešto drugačiji način, prilagođen svim epidemiološkim mjerama!

Na današnjoj konferenciji za novinare konačno je otkriveno nekoliko novih detalja u vezi organizacije Adventa, za kojeg se početkom mjeseca šuškalo da je u potpunosti otkazan, a što je kasnije demantirano. Tako će ovogodišnji Advent u Zagrebu svoja vrata otvoriti 28. studenog, ali će izgledati značajno drugačije od prijašnjih godina. Ono u čemu definitivno nećemo uživati jest poznato klizalište na Tomislavcu, koje je postalo svojevrstan simbol Adventa u Zagrebu, no na njemu će se ipak organizirati prikladan sadržaj, samo u puno manjem opsegu u odnosu na prijašnje godine.

Također se pozivaju ugostitelji da na svojim terasama modificiraju sam advent, ponudom kuhanog vina i drugih napitaka koji obilježavaju blagdane. Nadalje, najavljeno je i 10 različitih festivala, kao i tri nova projekta, a sama tema Adventa je 'svjetlost i obitelj', pa se u skladu s time pozivaju građani da okite svoje prozore kako bi doprinijeli temi. Od sadržaja će biti ponuđena i šetnja kroz zagrebačke crkve i njihove jaslice, kao i projekt 'Proširena stvarnost' koji će obuhvaćati preko 20 lokacija. Na Trgu bana Josipa Jelačića možemo očekivati 15-ak kućica i štandova, gdje će obrtnici prodavati svoje proizvode, dok se varijanta organiziranja adventa u pojedinim kvartovima još uvijek razmatra!

Foto: Instagram, Danko Šimunović
Objavljeno: 10.11.2020. u 14:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p