DOGAĐANJA

Jedna od najutjecajnijih Hrvatica u svijetu mode ponovno stiže u Hrvatsku!

Sjajno predavanje predsjednice uprave brenda Jimmy Choo, Tanya Golešić uskoro u Zagrebu

Jedna jako chic Hrvatica s adresom u New Yorku, imenom Tanya Golešić, predsjednica je uprave modnog carstva Jimmy Choo. Ovaj luksuzni brend zasigurno najpoznatijih štikli na svijetu koje obožavaju brojne svjetske zvijezde poput Beyonce, Jennifer Lopez ili Lady Gage, kruna je karijere poznate Hrvatice, ali i dokaz kako se mukotrpan rad u kombinaciji sa ambicijom uvijek isplati.

Ova uspješna poslovna žena, s dugogodišnjom karijerom u modnoj industriji, svoju je profesionalnu karijeru gradila u tvrtkama poput Canada Goose Inc., obnašala je i poziciju Senior Vice President of Global Sales & Business Planningu za Marc by Marc Jacobs, kao i izvršne pozicije u Jones Group i Ralph Lauren Corp. Trenutno je i direktorica udruženja modne obuće u New Yorku (Fashion Footwear Association of New York), a unatoč tomu nikada nije zaboravila svoje podrijetlo te domovinu kojoj se uvijek rado vraća.

Kao žena sa zaista impresivnom svjetskom karijerom pozvana je da bude dijelom skorašnjeg projekta pod nazivom Career Paths Connects, koji će se održati 25. siječnja u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu.
Career Paths osnovan je 2014. u Milanu u Italiji, a radi se o sjajnom projektu koji potiče mlade na obrazovanje i pomaže im pri pravom odabiru istoga. Zamišljen je kao mjesto gdje će, po uzoru na svjetske prakse, mladi dobiti mogućnost da s najboljim svjetskim stručnjacima, poput Tanye Golešić, jasnije definiraju gdje žele stići, kojim putem ići i kako pronaći zadovoljstvo u postizanju ciljeva.

Tijekom dana posjetitelji sajma interaktivno će sudjelovati u procesu međusobnog upoznavanja s izlagačima iz cijele Europe, SAD-a i Azije. Štandovi brojnih poznatih sveučilišta, poput talijanskog Bocconija ili španjolske IE Business School približit će svoje svjetonazore i kriterije budućim studentima te im samim time olakšati proces upisa na njihove prestižne fakultete.

Iznimna je to prilika da se sve nedoumice, zbunjenost, ali i nesigurnost u odabiru pravog karijernog puta svedu na minimum, i to uz personalizirani, individualni i drugačiji pristup profesionalnom životu. Tanya je svoju priču započela u Torontu, radeći za kanadskog modnog dizajnera Petera Nygrada kao glavni računovođa u modnoj industriji. U siječnju 2001. odlučila je slijediti svoje snove i preselila se u New York, gdje je u Nygardovoj američkom sjedištu obnašala funkciju direktora prodaje.

Upravo se New York pokazao ključnim u daljnjoj gradnji njezine uspješne karijere u modnoj industriji; 2007. godine Tanyu je regrutirao Ralph Lauren kao potpredsjednicu prodaje i planiranja gdje su njezine vještine prepoznate i uvažene. Upravo je u Ralph Lauren-u Tanya naučila sve o svijetu mode, luksuza i luxury brandinga - sfere u kojoj je trenutno priznata kao vodeći stručnjak.

Modni mogul Ralph Lauren pokazao se kao polazišna točka njezine bogate međunarodne karijere. Nakon Ralph Laurena pridružila se Jones Apperel grupaciji kao senior potpredsjednik te nadzirala više luksuznih brandova, a potom prešla u LVMH grupaciju (Louis Vuitton Moet Hennessy)
, također kao potpredsjednik prodaje za brend Marc by Marc Jacobs. Potom je 2014. regrutirana od strane Brain Capitala, gdje je bila zadužena za vodstvo komercijalne strategije poznatog branda Canada Goose. Tanya je ubrzo razvila Canada Goose u vrhunski svjetski luksuzni brend, šireći svijest i prihode u SAD-u, Kanadi, Europi i Japanu. U ožujku 2016., Tanya postaje predsjednik/izvršni direktor Jimmy Choo Amerike u New Yorku. Od tada obnaša funkciju kao član izvršnog tima, te i dalje vodi prodaju Jimmy Choo na Capri Holding (sada Jimmy Choo, Michael Kors i Versace).

Foto: PR
Objavljeno: 16.01.2020. u 10:10
Tagovi: Jimmy Choo, moda

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p