DOGAĐANJA

Nakon vina, Hrvatska okrunjena prestižnom nagradom i za najbolju rakiju na svijetu!

Svjetsko natjecanje održano je u San Franciscu
Nije nikakva novost da je rakija jedno od onih pića koje ima dugu povijest na području Balkana, i koje zauzima značajno mjesto u hrvatskoj kulturi. Duboko ukorijenjena u lokalne običaje i tradiciju, konzumacija rakije primarno se povezuje s gostoprimstvom i prijateljstvom, a mnogi domaći proizvođači s pravom se ponose svojom obiteljskom recepturom, a neke od njih sada su i službeno prepoznate kao najbolje, i to na svjetskoj razini!

Nedavno je u San Franciscu održano najprestižnije svjetsko natjecanje u proizvodnji žestokih pića,  a naša Wine Grus Lozovača Barique i Šljivovica nagrađene su duplim zlatnim i srebrnim odličjima. Ovo natjecanje smatra se najcjenjenijim u svijetu žestokih pića i poznato je po vrlo visokim kriterijima za ocjenjivanje, a naši su domaći proizvođači uspjeli nadmašiti sva njihova očekivanja. No, sve to ne bi bilo neobično da se ne radi o malenoj daruvarskoj destileriji koja je već osvojila dvije zlatne medalje u Frankfurtu za svoju Dunjovaču i Lozovaču, a mogu se pohvaliti i priznanjem za najbolju hrvatsku destileriju predstavljenu u Frankfurtu.
 
Vrhunski proizvodi Wine Grus destilerije

Tako se nakon samo osam mjeseci na tržištu, na policama ove male destilerije već nalazi ukupno šest nagrada: dvostruko zlato u San Franciscu, jedno srebro, nagrada u Zagrebu i dvije nagrade u Frankfurtu! Iako debitantska, ova destilerija napravila je veliki korak za ulazak u visoko društvo, a kako su i sami poručili, nadaju se da će svojim uspjehom potaknuti i druge proizvođače rakije u Hrvatskoj da na svjetsko tržište plasiraju naše proizvode u ovoj kategoriji, a za koje vjeruju da su zaista jedni od najboljih koje možete kušati u cijelom svijetu! Sve o ovoj uspješnoj destileriji otkrijte ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 28.05.2023. u 09:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p