DOGAĐANJA

Nemojte propustiti čaroban trenutak paljenja lampica na Zrinjevcu

Znamo kada starta ovogodišnji zagrebački Advent

Polako nas preuzima atmosfera blagdanskog razdoblja. Jedino što nam nedostaje za potpuno prepuštanje božićnom raspoloženju je okićen i osvijetljen grad. Toplina svijetla i raspoloženje kojim gradski prostori zrače u ovo doba su nešto što nas iznova oduševljava svake sezone, a vjerujemo da nismo jedini.

Već smo pisali o događanjima na ovogodišnjem zagrebačkom adventu, a ostaje nam još informirati vas o tradicionalno omiljenom trenutku adventa - paljenju lampica na omiljenim adventskim lokacijama. Još 11 dana i nešto manje od 11 sati prema brojaču na stranici Zagreb Adventa, dijeli nas od početka programa ovogodišnjeg adventskog sajma u Zagrebu. Program otvorenja očekuje nas u subotu 26. studenog, a početak cjelokupnog programa označit će paljenje prve adventske svijeće na Manduševcu u 17 sati.

Zatim, u 18 sati slijedi otvaranje gornjogradskih lokacija na platou Gradec, gdje su organizatori najavili atraktivnu i interaktivnu božićnu scenografiju. Nakon prve adventske fotke, preselite se na Trga kralja Tomislava, gdje nas u 19:00 sati očekuje otvorenje Ledenog parka koji je, na oduševljenje mnogih, vratio klizalište na „Tomislavac“. Službeni program otvorenja završit će se svečanim trenutkom svakog adventa, paljenjem lampica na Zrinjevcu, najavljenim u 19 sati i 50 minuta.


U šetnji centrom ne propustite obratiti pažnju na Hrvatsko narodno kazalište, tunel Grič, mjesečev vrt na Vranicanijevoj, park Grič, prolaz Oktogon i novu adventsku lokaciju - Stara Vlaška. Ove lokacije će biti posebno ukrašene božićnim dekoracijama i mnoštvom lampica, te će definitivno probuditi blagdanski duh u svima.

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 14.11.2022. u 15:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p