DOGAĐANJA

Nova atrakcija u New Yorku: Biste li se usudili rekreirati poznatu fotku?

Možete rekreirati ikoničnu fotografiju nastalu prije 91 godine

Jedna od najpoznatijih lokacija koja se u New Yorka ne zaobilazi svakako jest Rockefeller Centar koji u svojoj ponudi ima jednu novu atrakciju: "Top of the Rock: The Beam“ koja posjetiteljima omogućava da rekreiraju ikoničnu fotografiju nastalu prije 91 godine.

Atrakciju je nadahnula fotografija koju je snimio nepoznati fotograf 1932. godine. Na slici, 11 građevinskih radnika ruča dok sjede na čeličnom nosaču suspendiranom 850 metara u zraku pri izgradnji 69. kata nebodera 30 Rockefeller Plaza. Fotografija je prvi put objavljena u New York Herald-Tribune 2. listopada 1932. godine i često se naziva "Ručak na vrhu nebodera", "Ručak na nosaču" i "Ljudi na nosaču".

 

Ipak, današnja verzija puno je sigurnija od ove prve jer je svaki pojedinac osiguran pojasom za spašavanje za razliku od radnika koji to nikako nisu bili.Atrakcija se nalazi na vrhu opservacijske platforme Rock Observation Deck. Posjetitelji mogu sjediti na vrhu građevinskog nosača, koji će zatim biti podignut 3 metra iznad platforme i okrenut za 180 stupnjeva, omogućavajući im da vide Centralni park. Posjetiteljima se pruža prilika da zauzmu pozu prije nego što budu spušteni natrag na platformu.

 

Atrakcija je otvorena 1. prosinca, a cijene ulaznice za The Beam počinju od 25 dolara po osobi kao dodatna opcija za nositelje općih ulaznica i Express Pass karata za Top of the Rock, a uključuju digitalnu fotografiju koja rekreira slavnu sliku. The Beam je uključen u sve VIP i VIP Rock prolaze.

Osim ovog iskustva, šuška se i o otvaranju novog iskustva u New Yorku – Sky Lift koji je opisan kao okrugla staklena platforma koja će podići posjetitelje 30 stopa iznad najvišeg krova. Planirano je otvaranje 2024. godine.

Foto: Instagram Rockefeller Centar
Objavljeno: 11.12.2023. u 09:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p