DOGAĐANJA

Omiljeni Muzej iluzija otvara svoja vrata i u Splitu!

Sjajna nova lokacija koja će zasigurno postati najdraža!

New York, Pariz, Šangaj, Dubai, Kuala Lumpur te trinaest ostalih ništa manje atraktivnih lokacija po cijelom svijetu dokaz je da odlična ideja i predani rad uz malo sreće vode do nevjerojatnog uspjeha. Split svim svojim čarima, bogatom tradicijom, veličanstvenom poviješću, ljepotom prirodne i kulturne baštine može parirati baš svakoj do sada spomenutoj lokaciji, a kao drugi najveći hrvatski grad i turistička meka logično je mjesto za sljedeći Muzej iluzija.

Tako će od proljeća 2020. Splićani i svi njihovi gosti svjedočiti carstvu iluzija, neobičnih soba, vortex tunela, zanimljivih holograma, te ostalih eksponata koji se većinom proizvode u Hrvatskoj, na što smo izuzetno ponosni. Obožavatelji svog lika i djela uživat će u stolu klonova gdje sjedite sa samim sobom i još petoricom vaših klonova. Moireovi uzorci omogućit će vam doživljaj stvaranja beskonačnog broja iluzija, dok će se varljivo prstenje i varljivi štap vješto poigrati s vašim osjećajem za prostor. Dvosmisleni cilindar naučit će vas da izravni pogledi na objekte i njihovi odrazi u ogledalu stvaraju različita tumačenja njihovih oblika. Iza svake iluzije krije se znanost što će budućim posjetiteljima vješto prenijeti muzejski vodiči i iluzionisti pri svakom obilasku.

Muzej iluzija opremljen je i pametnim shopom i pametnom igraonicom koja se temelji na Dilemma games didaktičkom programu, odobrenom od strane Ministarstva obrazovanja i znanosti. Slagalice, mozgalice i zagonetke osvojit će sve posjetitelje neovisno o dobi, baš kao što su polako ali sigurno osvojile i škole unutar projekta podrške kurikularnoj reformi.


Muzej iluzija jest Muzej 21. stoljeća u svakom smislu te riječi. Predstavlja i pruža interaktivno, edukativno, vibrantno i zabavno iskustvo. Upravo zato vjerujemo da će karakter Muzeja odlično odgovarati domaćinima nove lokacije. Mjesto je to gdje se istražuje, uči, sudjeluje na radionicama i predavanjima, zabavlja na poslovnim partyjima i rođendanima, gdje se predstavljaju novi proizvodi, otkrivaju novi književni naslovi, organiziraju dosad neviđeni eventi.

Foto: PR
Objavljeno: 26.05.2020. u 11:51

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p