DOGAĐANJA

Ove subote ne propustite tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu!

Trenutak koji se ne propušta!

U subotu 26. studenog u 19.30 sati zasjat će više od 30 000 lampica na zagrebačkom Zrinjevcu i tako simbolično označiti početak Adventa u Zagrebu. Najstariji donjogradski perivoj u svojem će blagdanskom ruhu ponuditi pregršt sadržaja. U Glazbenom paviljonu održavat će se dva koncerta dnevno, ponudu suvenira osmislili su obrtnici i umjetnici, dok je gourmet sadržaj namijenjen pravim 'fajnšmekerima' i nudit će odabrane tradicionalne zagrebačke slane i slatke delicije – od zapečenih štrukli do purice s mlincima. Posebno je za djecu osmišljen bogati program nedjeljnih radionica i predstava.

Advent na Zrinjevcu započet će pravom vizualnom čarolijom – paljenjem tridesetak tisuća lampica kojima je već tradicionalno dekoriran ovaj najstariji donjogradski park. Ne propustite doživjeti taj nezaboravan trenutak jer će lampice zasjati točno u 19.30 sati, u subotu 26. studenog. Zagrijavanje za paljenje lampica počet će u 19 sati nastupom fantastičnog Bjelovar Big Banda koji će se svojom izvedbom i odabranim prazničnim repertoarom pobrinuti za stvaranje veselog, blagdanskog ozračja koje nas uvodi u najčarobnije doba godine - advent.Advent na Zrinjevcu bit će uređen u romantičnom, nježnom i elegantnom stilu, a programski garantirati veselu atmosferu svake večeri. Svakoga dana u Glazbenom paviljonu održavat će se čak dva koncerta s početkom u 18 i 20 sati. Na repertoaru je više od osamdeset koncerata raznih glazbenih žanrova – od soula, jazza, funkyja do zborova i bendova koji će izvoditi popularne domaće i strane blagdanske pjesme te održavati čarobno blagdansko ozračje koje privlači domaće i strane posjetitelje svih generacija. Subotnji ciklus 'Klasika u podne' idealna je kulisa za opuštenu kavicu ili ručak s nogu s prijateljima, a vraća nas u doba kad je Glazbeni paviljon na Zrinjevcu upravo i stvoren za ovakve vrste koncerata. Novost ovogodišnjeg Adventa su i dječje nedjelje, tijekom kojih će najmlađi moći uživati u predstavama i koncertima u 17 sati.Poseban program pripremljen je za blagdane sv. Nikole, sv. Lucije i sam Badnjak. I naravno, kao i proteklih godina, na Zrinjevcu ćete moći dočekati Novu godinu uz nastupe bendova koji jamče dobru atmosferu te blagdansku ponudu hrane i pića. Novogodišnji koncert valcera i polki, koji će se izvesti 1. siječnja u 17 sati, bit će posebna glazbena poslastica nakon burne novogodišnje noći.

Tijekom Adventa na Zrinjevcu će se moći uživati u bogatoj gourmet ponudi s naglaskom na kvalitetne namirnice i zagrebačke specijalitete, poput pohanog piceka, purice ili patke s mlincima, zapečenih štrukli, sarme ili kobasica s hrenom. Miris najfinijih fritula nastavit će sa Zrinjevca golicati nosnice 'slatkoljubaca'. Bogata ponuda toplih, mirisnih napitaka, neodoljive note cimeta, klinčića i naranči donosit će onaj željeni osjećaj dobrog raspoloženja, bezbrižnosti, smijeha i blagdanskog užitka.

U alejama, između stoljetnih platana, domaći obrtnici i umjetnici ponudit će ručno rađene, autohtone suvenire, dekoracije, nakit, igračke, proizvode poput vina, meda ili prirodne kozmetike. Oni će voditi i radionice za djecu kako bi ih educirali o svom zanatu te potaknuli da djeca svojim rukama izrade maštovite kreacije – kuglice, krpene lutkice, ukrase, ali i nauče neke korisne informacije, primjerice, kako se radi med.Za brojne posjetitelje iz Hrvatske i inozemstva koji će tijekom Adventa posjetiti Zagreb, ali i za građane koji žele naučiti više o svom gradu, subotama ujutro će u parku biti organizirani vođeni obilasci Zrinjevca. Profesionalni će vodič pričati štiklece o parku, zgradama koje ga okružuju, o velikanima čije biste krase južni ulaz u park. Obilazak će biti organiziran u grupama od po petnaest ljudi, trajat će oko četrdeset minuta, bit će besplatan, a prijave za obilaske će se slati mailom.

Detaljan program Adventa na Zrinjevcu bit će dostupan od 26. studenog na sljedećem linku te na društvenim mrežama.

 

Foto: PR, Advent Zagreb, Instagram
Objavljeno: 23.11.2022. u 16:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p