DOGAĐANJA

Popijte kavu s hrvatskim velikanima u centru grada i otkrijte brojne zanimljivosti koje sigurno niste znali!

Sit&Meet ture dostupne i ove sezone
Zagreb je ponovno bogatiji za trinaest skulptura hrvatskih velikana koje su u sklopu projekta Sit&Meet prošlog ljeta postavljene na zagrebačke ulice. Skulpture koje pričaju priču o najvećim imenima s naših područja – Nikoli Tesli, Ivanu Meštroviću, Ruđeru Boškoviću, Draženu Petroviću, Marinu Getaldiću, Marku Polu, Slavoljubu Penkali, Ivan Vučetiću, Nikoli Šubiću Zrinskom, Andriji Mohorovičiću, Josipu Belušiću, Faustu Vrančiću te jednoj dami – opernoj divi Milki Trnini, nakon zimske pauze vratile su se na najpoznatije gradske trgove.           

Tijekom prošloga ljeta kodovi na skulpturama koji donose manje poznate činjenice i brojne zanimljivosti o svakom velikanu skenirani su 100.000 puta, a priču o hrvatskoj kulturi, povijesti, kao i hrvatskom fenomenu ispijanja kave i ove će godine moći upoznati brojni Zagrepčani i njihovi gosti.

Tako je središte grada Zagreba i ove godine, u sklopu projekta promocije hrvatskih velikana Sit&Meet – Staza hrvatskih velikana, obogaćeno skulpturama 13 najznačajnijih i najpopularnijih hrvatskih velikana. Njihove skulpture, koje su zauzele sjedeće pozicije na najpoznatijim zagrebačkim terasama, izradili su vodeći hrvatski i inozemni kipari, a možete ih obići u sklopu vođenih tura koje možete rezervirati na službenoj stranici.

Osim vođenih tura, Sit&Meet nudi i self-guided ture uz koju ćete kroz zabavnu i dinamičnu interpretaciju audio vodiča sami možete upoznati neka od najvećih imena hrvatske povijesti i otkriti sve zanimljivosti o njihovim ‘izumima’ i kreacijama koje su danas važan dio hrvatske kulturne baštine. Sve detalje otkrijte ovdje!

Objavljeno: 23.05.2023. u 13:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p