DOGAĐANJA

Povratak u budućnost: Ikonični automobil DeLorean posjetio je Hrvatsku i oduševio sve filmofile i ljubitelje old timera!

DeLorean na riječkoj izložbi starodobnih vozila FA-RI
Prvi dan "Izložbe starodobnih vozila FA-RI" u riječkom Exportdrvu ostao je urezan u pamćenju brojnih posjetitelja koji su došli vidjeti rijetke jurilice iz prošlih vremena. Među impresivnim kolekcijama oldtimera, jedan automobil se posebno izdvojio, privukavši brojne poglede i izazivajući posebnu želju za fotografiranjem - DeLorean.

Leon Španjol, ponosni vlasnik ovog fascinantnog vozila, koje je postalo kultno zahvaljujući filmu "Povratak u budućnost," otkrio nam je da je DeLorean nakon impresivnih 17 mjeseci restauracije u Amsterdamu sada u potpuno voznom stanju. Ovaj jedinstveni automobil, od kojeg danas postoji samo nekoliko tisuća primjeraka u svijetu, zauzeo je središnje mjesto na riječkoj izložbi. Njegova karakteristična nehrđajuća čelična karoserija i vrata koja se otvaraju prema gore plijenila su pažnju posjetitelja, pa je DeLorean vrlo brzo postao zvijezda izložbe koju su ovoga vikenda posjećivali ne samo ljubitelji oldtimera, već i strastveni filmofili.
 
"Automobil je registriran kao oldtimer, trenutno raspolaže sa 132 konjske snage, ali radimo na pojačanju i ugradnji motora od 250 konja. Naime, početkom 80-ih, američki propisi nisu dopuštali veću snagu. Ovaj specifičan DeLorean proizveden je u Irskoj za američko tržište, a član moje obitelji koji ga je dovezao iz SAD-a želio je da automobil ostane u Rijeci. Tako je već 36 godina u našem obiteljskom vlasništvu," rekao je Španjol za Novi List. Osim DeLoreana, izložba je obilovala raznim primjercima legendarnih vozila, uključujući Fiat Balilla, Giardinetta, 124 Spider, Mercedes 280S, sportske modele francuske Simce, i mnoge druge oldtimere. Na izložbi su također bili izloženi i motocikli, a posebno se istaknula kolekcija od dvadesetak Tomosovih motocikala.
Foto: Instagram
Objavljeno: 18.09.2023. u 08:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p