DOGAĐANJA

Pridružite se humanitarnoj akciji i ove zime darujte malo topline

Sjajna humanitarna akcija 'Jakna za drugoga' u Booksi oduševila nas je
Postoje priče koje nas iznova iznenade i razvesele, a jedna takva službeno započinje danas. Naime, poznato okupljalište za sve željne dobre šalice kave i književnosti, Booksa u Martićevoj ulici organizira humanitarnu akciju prikupljanja jakni, kaputa i ostalih toplih modnih komada za koje postoji velika potreba, nažalost.

Kažemo nažalost je jer činjenica kako samo u Zagrebu postoji gotovo 2000 beskućnika i broj alarmantno raste, a da ne govorimo o onima koji možda imaju krov nad glavom, ali nemaju sredstva kako bi svoj dom ugrijali ili sebi i svojoj obitelji priuštili novi kaput i jaknu. Temperature su pale i hladna zima pokazala je svoje oštre zube stoga vas pozivamo da sudjelujte u odličnoj humanitarnoj akciji i pridružite se već velikom broju ljudi koji su odlučili donirati odjeću koju više ne koriste ili imaju viška. Akcija „Jakna za drugoga“ poziva da podijelimo malo topline s onima kojima je to najpotrebnije. Ostavite jaknu, kaput, šal i kapu, rukavice na štenderu ispred Bookse i usrećite nekog neznanca komadom iz ormara koji će njemu značiti više nego što bi to vama ikada mogao. Jednostavan potez koji je u nekoliko dana odjeknuo i poput vatre se raširio društvenim mrežama postao je hvalevrijedna akcija koju su baš svi dočekali su oduševljenjem. Maleni čin dobre volje poput ovog za nekog će puno značiti, a vi ćete učiniti puno više od jednostavne donacije jedne od omiljenih jakni ili kaputa nekome tko će ih cijeniti više no što biste vi ikada to mogli.

Svaki dan, počevši s današnjim danom pa do 17. siječnja između 17 i 20 sati svi koji imaju jaknu ili kaput viška ili mu je pak jedna potrebna, pozvani su doći ispred Bookse u Martićevoj ulici u Zagrebu, a ista akcija održava se i u Varaždinu ispred Prve gimnazije i traje do 20. siječnja.

Foto: Portal Dobrote, Unsplash
Objavljeno: 10.01.2019. u 12:43

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p