DOGAĐANJA

Provodite ljeto u Zagrebu? Onda ove događaje u gradu ne smijete propustiti!

Zagreb i ove sezone nudi pregršt zbivanja na svakom kutku!

Prvi je dan ljeta i iako većina Zagrepčana već tjednima željno iščekuje vrijeme godišnjih odmora i odlaska na more, sasvim smo sigurni kako će se i svi oni koji će veći dio ljetne sezone provesti u gradu itekako dobro zabaviti! Bilo da ste veliki ljubitelj opuštenih, ljetnih druženja u prirodi, ili pak preferirate svoje slobodne ljetne večeri provoditi na koncertima, budite bez brige jer Zagreb je i ove sezone mislio na sve i ponudio pregršt zbivanja na svakom kutku!

Samo jedan pogled na ovosezonski kalendar događanja u Zagrebu jasno otkriva da zabave u hrvatskoj metropoli ovoga ljeta neće nedostajati. Tako su neka organizirana događanja poput genijalnog Pop up Summer Gardena na Bundeku započela još u petom mjesecu, a pratit će nas veći dio ljeta. Uživajte u opuštenim druženjima, odličnoj hrani i cugi i ponekom filmskom naslovu, uz odličnu glazbu raznih izvođača koji na ovaj mali festival pristižu iz raznih dijelova svijeta! Tu je i nezaobilazni ljetni zagrebački festival koji je kroz nekoliko sezona postao uvjerljivo najdraži u gradu - Baš Naš, koji je i ove sezone na prekrasni Gradec doveo sjajna glazbena imena, odličnu hranu i vrhunsku cugu. Baš Naš otvoren je za posjetitelje još nekoliko dana, do 25.6., a što vas sve čeka u velikom, finalnom tjednu kojeg ne smijete propustiti, saznajte ovdje!


Svoja vrata je ovoga ljeta otvorio i Rougemarin park koji je zaživio u znaku gina i koji je već sada postao omiljena zelena lokacija za sve gurmane i gastro znalce, ali i za sve one koji su došli na afterwork druženje ili izlazak uz omiljenu čašu najfinijeg Gina! Park je otvoren svakoga dana do 20. srpnja stoga, ako već niste, požurite u ovu zelenu oazu koja je ovoga ljeta pravo ''it'' mjesto u Zagrebu! Osim toga, valja napomenuti kako obožavano Ljeto u MMSU traje još samo desetak dana dana, do 2. srpnja, a do tada gotovo svakoga dana donosi izvrsne sadržaje, velike zvijezde i najnovija umjetnička otkrića po principu „5 u 1“: koncerti, izložbe, kazalište, performans, film! Što vas sve čeka u posljednjim danima festivala saznajte na linku. A za velike ljubitelje povijesti i kulture te za sve one koji žele saznati nešto više o samom gradu, tu je dobro poznati Zagrebački vremeplov koji od kraja travnja do kraja listopada nizom zanimljivih priredaba i programa oživljava prošlost grada i njegove običaje. Saznajte sve o “Kumicama s Dolca” i upoznajte jednu od najpoznatijih zagrebačkih ulica - Tkalču, na jedan sasvim nov i nevjerojatno zanimljiv način!


Za sve one koji nisu znali, najljepši parkić u centru Zagreba - Ribnjak, pretvoren je u mjesto svih vrsta umjetnosti, ležernih ljetnih druženja i dobre atmosfere koju ne želite propustiti. Tako će tijekom lipnja i srpnja, Art park na Ribnjaku ugostiti brojne umjetnike iz Hrvatske i svijeta koji, ostavljajući svoj trag, čine ovo mjesto umjetničkom galerijom na otvorenom. Održavaju se i različite radionice za velike i male, projekcije filmova, turniri u ping-pongu, glazbene večeri koje udovoljavaju različitim ukusima, a brojni umjetnički festivali dio svog programa redovito održavaju upravo na zelenim površinama ove gradske oaze.

Ljubitelji kvalitetne glazbe zasigurno su već osigurali svoje mjesto na najpoznatijem zagrebačkom glazbenom festivalu - INMUSICU koji i ove sezone dovodi neka od najpoznatijih glazbenih imena današnjice (The Killers, Nick Cave and The Bad Seeds). Za to vrijeme, ljubitelji klasične glazbe mogu uživati u izvedbama vrhunskih svjetskih i hrvatskih glazbenika koji će od 23. do 29. lipnja za Zagrepčane i njihove goste izvoditi najbolje od glazbene klasike i to na jedinstvenoj pozornici pod zvijezdama na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava.

A kakvo bi to ljeto bilo bez Ljeta kod Matoša! Nakon dvije godine podstanarstva, Matoš se vraća na svoj Gornji grad, a Strossmayerovo šetalište ponovno postaje centar ljetnog guštanja, i to od 24.6. do 31. srpnja kada će Zagrepčani uživati u koncertima, DJ nastupima, igrama, mrzloj cugi i u najljepšem pogledu na grad koji zove na uživanje! Na samom kraju izdvojit ćemo Mali piknik, šarmantno ljetno događanje koje svakog kolovoza Gornji grad pretvara u mjesto sretnih susreta i lokalnih poslastica, unoseći pravo osvježenje u gradsku ponudu kulturno-turističkih sadržaja. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, Mali piknik će i ove godine na jednoj od najljepših gradskih lokacija, ispod krošnji gornjogradskog parka Bele IV., rasprostrti svoje dekice s pogledom na grad, okupiti nasmijana lica, istražiti ljetne okuse malih lokalnih proizvođača i ispričati drugačiju ljetnu piknik-priču koju ne želite propustiti!

Foto: Instagram
Objavljeno: 21.06.2022. u 11:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p