DOGAĐANJA

Spektakl koji se ne propušta: Nakon rasprodanog Lisinskog Orašar stiže u Gospić

U izvedbi Ukranian Classial Ballet

Nakon rasprodanih izvedbi u Lisinskom, u baletnoj bajci Orašar u izvedbi Ukranian Classial Ballet ovaj tjedan možete uživati na Adventu u GospićuOvogodišnji Advent u Gospiću će u četvrtak 07. prosinca ugostiti nagrađivanu baletnu trupu "Ukrainian Classical Ballet" koja će izvesti ulomke iz nekih od najizvođenijih i najbajkovitijih božićnih baleta - Orašara i Trnoružice.

Orašar je božićna bajka ispričana baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderniji izgled, pa tako kroz priču o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, gledatelji uranjaju u bajkovit svijet uz čarobnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog.

Baletna trupa Ukrainian Classical Ballet u svojem umjetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta, ali i spremno prihvaća elemente moderne koreografije pa će ova velika božićna bajka zasigurno i ove zime svima pružiti nezaboravan doživljaj.

Ulaznice možete pronaći ovdje

 

Foto: Martina Korent
Objavljeno: 04.12.2023. u 12:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p