DOGAĐANJA

Što raditi ovog vikenda u Zagrebu?

Pregršt događanja za svačiji ukus!

Tjedan se bliži kraju a vikend je iza ugla stoga je ovo pravo vrijeme da isplanirate i ispunite svoje slobodno vrijeme zabavnim događanjima koje Zagreb nudi. Ako pritom uzmemo u obzir da se upravo ovog vikenda službeno otvara zagrebački advent, jasno je da dobre atmosfere neće nedostajati! Iako je službeno otvorenje rezervirano za 30. studeni, neke adventske destinacije počinju sa zagrijavanjem već danas!

Bilo da želite otići na dobar party, poslušati kvalitetan koncert, pogledati kazališnu predstavu ili samo prošetati gradom ukrašenim s tisuće lampica i prigristi neku od adventskih delicija, Zagreb ovoga vikenda nudi baš sve od navedenog! Jedna od tri adventske lokacije koje se otvaraju već danas je omiljeni BAŠ NAŠ festival na platou Gradec koji započinje uz RNB Confusion Party s naglaskom na hitove Rihanne i Beyonce.

U petak će vas na istom mjestu zabavljati Dino Dvornik Tribute band, dok je za subotu zadužen sjajan Soul Fingers! Danas je također prva večer dobro nam poznatog Fuliranja na Strossmayerovom trgu, a čast da službeno otvori ovogodišnje Fuliranje pripala je sjajnom Luki Delux-u koji će vas razveseliti funk i disco beatovima. Petak je rezerviran za DJ-a Antonia Zuzu, dok su za subotnji program koji započinje već u 13 sati zadužena sjajna imena poput TABU-a, ZOZO-a i Joe Pandur dua. Kids&Family day rezerviran je za nedjelju; počinje već u 11 sati uz blagdanske zvukove dječjeg zbora, a završava nezaobilaznim funk zvukovima DJ Werfta.

Treća lokacija na kojoj od danas možete šetati i uživati je Europski trg, poznat po bogatoj gastro ponudi ali i kvalitetnom i urbanom programu; subotu će obilježiti nastup elektro-akustičnog pop benda Detour kojim će i službeno započeti jedan od najpopularnijih advenata u Europi!

Ako ste jedni od onih kojima je još uvijek prerano prebaciti se u božićno raspoloženje, petak možete provesti na sjajnom koncertu Giuliana & Diktatora u Boogaloo-u ili u Tvornici kulture uživati uz orijentalne zvukove pariškog dua - Acid Araba.

Ako ipak više preferirate klasične zvukove, razveselit će vas veliki koncert Zagrebačkog kvarteta u Lisinskom koji će se održati u subotu, a istoga dana možete uživati i u Laubi gledajući kritičku predstavu Imaginarna Europa u režiji poznatog Olivera Frljića. Također od subote, HNK prikazuje kultnu baletnu izvedbu Čajkovskog i Malakhova – Orašar dok za nedjelju predlažemo posjet prvom danu filmskog festivala – Human Rights Film Festival u Kinu Tuškanac.

Foto: PR, Unsplash
Objavljeno: 28.11.2019. u 13:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p