DOGAĐANJA

Što smo sve voljeli na ovogodišnjem artOmatu?

Završilo je još jedno sjajno izdanje omiljenog sajma!

Ove godine Dom hrvatskih likovnih umjetnika može se pohvaliti osmim izdanjem artOmat-a na kojem su brojni izlagači predstavili svoje najnovije radove s područja dizajna i umjetnosti, a kreativnosti definitivno nije manjkalo!

Omiljeni nekonvencionalni umjetnički sajam tjedan dana je bio na raspolaganju brojnim zaljubljenicima u originalnost i kreativnost. artOmat je već dobro poznati sajam na kojem su ove godine 70-ak izlagača prezentirali javnosti svoje dizajnerske i umjetničke proizvode kao i proizvode manufaktura, pa je tako svatko mogao pronaći nešto za sebe. Tako je pažnju zaljubljenika u prirodnu i ručno rađenu kozmetiku okupirala Jasminka Grbelja sa svojim brendom Najfiniji sapuni itd., čiji proizvodi sadrže arome i ulja Mediterana, a u njihovoj ponudi su se mogli pronaći razni sapuna s mirisima smilja, lavande, kadulje i višnje. Sapuni su posjetiteljima bili interesantni jer se izrađuju na tradicionalan način miješanjem ulja i lužine nakon čega stoje 48 sati u drvenom kalupu. Proces izrade sapuna traje mjesec i pol dana, tako da možete biti sigurni da svojoj koži pružate pomno odabrani kozmetički proizvod.

Kada je moda u pitanju, na artOmatu lijepih modnih izdanja nije nedostajalo. Posebnu pažnju privukao je novi modni brend Levin Coco, koji se bavi ručnim printanjem sitotiskom grafike njihovih ilustracija na tkanine, te od toga izrađuju razne odjevne predmete uglavnom fokusirajući se na streetwear. Unisex hoodice su nove u njihovoj ponudi, a najpopularniji odjevni komad definitivno su dugačke printane košulje. Također prilikom kupnje svaki odjevni komad dolazi u posebnim platnenim vrećicama koje su prikladne za kasnije korištenje.

Osim prirodne kozmetike i inovativnih modnih izdanja, na ovogodišnjem artOmatu uživali smo u slatkim delicijama Đurđe Prettyface i njezinim 'Keks na eks' proizvodima o kojima se zbog svog punjenja pelinkovcem još uvijek priča. Također artOmat je ove godine pokazao kako brojni izlagači vole njegovati obiteljsku tradiciju, a jedna od njih bila je i Lea Varva koja je na sajmu prezentirala brend Kištra. Ova mlada dizajnerica nastavila je bakinu tradiciju, pa se bavi prodajom dječjih igračaka koje su osim neodoljivog izgleda izuzetno praktično pomagalo u razvoju fine motorike djeteta. Možemo zaključiti kako je ovogodišnji artOmat posjetiteljima ponudio široki spektar proizvoda koji su sigurno zadovoljili svačiji ukus, pa već sada s nestrpljenjem čekamo sljedeću godinu kada će nam omiljeni artOmat ponovno otvoriti svoja vrata!

Đurđa Prettyface 'Keks na eks'

Kištra

Najfiniji sapuni itd.

Levin Coco

Foto: Marko Greguric
Objavljeno: 24.12.2018. u 11:25
Tagovi: artomat

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p