DOGAĐANJA

U Hrvatsku dolaze najveće hollywoodske zvijezde povodom prvog NEM Zagreba

Objavljen je program za prvi NEM Zagreb!

Ovog prosinca NEM Zagreb bit će domaćin prvim prikazivanjima serija najvećih produkcijskih tvrtka kao što su HRT, CBS Studios International, BBC Studios, all3media international, Keshet International te yes Studios i RTV Slovenija. Keynote govore održat će Frank Spotnitz, tvorac serije X-Files i The Man in the High Castle te Harold Gronenthal, izvršni predsjednik za program i marketing.

NEM Zagreb, događanje usmjereno na razvoj TV i filmske industrije u srednjoj i istočnoj Europi, objavio je program panela, govornika, radionica i ostalih događanja. Od 11. do 13. prosinca 2019. u Esplanade Zagreb Hotelu NEM Zagreb organizira ekskluzivne pretpremijere novih serija, posebne prezentacije, case studyje i Q&A intervjue putem kojih će svi posjetitelji dobiti uvid u trendove TV i filmske industrije. NEM Zagreb bit će domaćin prvim prikazivanjima serija najvećih produkcijskih tvrtka kao što su CBS Studios International (SAD), BBC Studios, all3media international (UK) te Keshet International i yes Studios (Izrael).

HRT i RTV Slovenija predstavit će nove serije vlastite produkcije – pretpremijeru igrano-dokumentarne serije Doba Uskoka te seriju Jezero (Sebastian Cavazza). Nakon screeninga, organizirani su razgovori s glavnim glumcima ili kreatorima serija. Od Krisa Marshalla (Love Actually, Death at a Funeral) tako ćemo doznati iskustva sa snimanja dramske serije Sanditon u produkciji BBC Studiosa.

Billy Campbell (Cardinal), Kris Marshall (Sanditon)

Što je potrebno da se stvori nezamjenjiv lik u očima gledatelja? U kojem trenutku postaje jasno da je nova legenda rođena? Stvaranje lika i njegov razvoj vjerojatno je najteži dio procesa pisanja te je upravo to jedna od zanimljivih tema o kojoj će razgovarati producenti i scenaristi koji svakodnevno rade na razvijanju likova.

Osim likova, prikovanim za ekrane drže nas prekrasne lokacije, kadrovi, boje i kostimi – atmosfera koju postižu tvorci serija. Od Vanje Černjula (Orange is the New Black, The Deuce, Crazy Rich Asians) i Allana Starskog (Schindler's List) saznat ćemo kako stvoriti originalnu seriju i likove iz perspektive vizualnog odjela, kao i odjela kamere i zvuka.

Frank Spotnitz (Big Light Production), Salim Mukaddam (BBC Studios)

 Na NEM Zagreb pozornicu stižu razni televizijski stručnjaci i tvorci sadržaja, stoga će posjetitelji imati priliku čuti novosti iz prve ruke o unscripted formatima serija, ekspanziji originalnih produkcija, sve većoj proizvodnji sadržaja koji nisu na engleskom jeziku te saznati tajni recept stvaranja izrazito popularnih nordijskih serija. U sklopu događanja, održat će se i radionica pisanja scenarija za uspješne TV projekte, a hit-serije poput Killing Eve, Money Heist, Stranger Things i Fleabag samo su neke na čijim će se primjerima učiti.

Foto: PR
Objavljeno: 14.11.2019. u 12:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p