DOGAĐANJA

U Zagrebu počinje adventska čarolija: Donosimo detalje programa otvorenja i najljepših ovogodišnjih lokacija

Tradicionalni program otvorenja

Dugo smo ga čekali, ali napokon je stigao Advent Zagreb. Najvažnije turističko događanje u gradu Zagrebu i ove godine će centar osvijetliti tisućama lampica, a na ulice i trgove vratiti žamor i glazbu koja hladne zimske večeri učini toplijima. Ovogodišnji program donosi nekoliko uzbudljivih novosti, ali i neke svima drage tradicije.

Otvorenje Adventa Zagreb tako će započeti paljenjem prve adventske svijeće i popularnim paljenjem lampica na Zrinjevcu. Program otvaranja prate i sve ostale lokacije uz vlastiti prigodni program. U nastavku smo izdvojili nekoliko omiljenih koje ćemo posjetiti već prvoga dana, ali i još nekoliko puta tijekom adventskog programa koji traje sve do 7. siječnja. Zagreb ponovno postaje prava božićna metropola prepuna nezaboravnih doživljaja i iskustava.Mingle i gastro lokacije


Ove godine teško ćete zaobići raskošnu Baš Naš advent zonu koja je na Trgu bana Jelačića zasvijetlila hrpom lampica već u srijedu. Čarobna lokacija koja se doima poput najljepšeg božićnog poklona prepuna je simpatičnih foto kutaka, kućica za gurmane, a za razdraganu blagdansku atmosferu svakodnevno su zaduženi vrhunski DJovi i poznata domaća glazbena imena.Svi koji žele adventsku fotku koju će podijeliti na Instagramu sigurno će posjetiti Advent u prolazu hotela Jägerhorn. Intimna zona koja je svake godine besprijekorno ukrašena super je mjesto za dnevni izlazak i zagrijavanje prije adventskih vikenda.

Šetnje među lampicama

Iako je dobra zabava na vrhu popisa ponekad samo želimo upiti romantičnu atmosferu blagdanskog uređenja. Posebne zone adventa kojima su dekoracije u fokusu stvorene su za večernje šetnje prije 'minglanja'. Ona koju nećemo preskočiti je Mjesečev vrt koji se ove godine nalazi u Ribnjaku.

Umjetnička instalacija koja na adventu privuče najviše pažnje je bor u Oktogonu. Ove godine očekujemo još jedno posebno izdanje koje ćemo rado fotkati dok kratimo put od Trga do Cvjetnog.


PROGRAM OTVORENJA ADVENT ZAGREB 2023 – 2. 12. 2023.

16:30 Manduševac, paljenje prve adventske svijeće

18:30 Ledeni park, svečano otvorenje

19:30 Zrinjevac, paljenje lampica


prigodni program na ostalim lokacijama

Foto: Advent Zagreb, Baš Naš advent, Instagram
Objavljeno: 02.12.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p