DOGAĐANJA

Uskoro počinje najčarobniji period u godini - Advent u Zagrebu! Evo što nam sve donosi!

Ovogodišnji Advent u Zagrebu prepun je odličnog sadržaja!

Možemo se složiti kako s prvim danima mjeseca studenog jedino o čemu razmišljamo su ukusno kuhano vino, slasni zalogaji i bajkovita atmosfera na ulicama grada. Vjerovali ili ne, do početka ovogodišnjeg Adventa dijeli nas svega 15 dana, a danas je i službeno predstavljen ovogodišnji program koji usprkos brojnim izazovima donosi samo najbolje od najboljeg!

Advent će tradicionalno započeti 27. studenog paljenjem prve adventske svijeće na zagrebačkom Manduševcu, a očekuje nas još niz idiličnih lokacija i događaja u gradu koje jedva čekamo posjetiti.

“Tople lampice, nasmiješena lica, pahulje snijega u dvokoraku s notama božićnih pjesama. To je čarolija Božića koju može ponuditi jedino Zagreb za vrijeme Adventa. Tri godine zaredom najbolji božićni sajam u Europi, vraća nas u prošlost. Magijom nam otkriva tajne lokacije na koje je sakrio najdraže prijatelje iz djetinjstva – igračke. Prilika je to za kreiranje neviđenih zagrebačkih adventskih razglednica, u našim srcima i kroz proširenu stvarnost.” - stoji u opisu ovogodišnjeg Adventa Zagreb, a ako je suditi prema onome što zasad znamo, pred nama je jedan od najljepših adventskih programa u kojem će svatko pronaći nešto za sebe.

Božić je idealna kulisa za glazbene događaje, a Advent Zagreb nudi čak 14 programa s preko 100 koncerata koji će se pobrinuti da svaki posjetitelj pronađe baš onu melodiju koja će ga najviše ponijeti u magičnu atmosferu blagdana.

Isto tako, umjetnosti, jezik, religija, vještine i društvene navike nekog naroda - sve se ovo nalazi pod okriljem kulture, koja ponosno stoji kao predstavnik tog naroda. No Božić daje jednu sasvim novu pozornicu tom predstavniku: onu veličanstvenu, harmoničnu, idiličnu, romantičnu, pa čak i pomalo nestvarnu. Stoga ne čudi što je upravo kultura važna sastavnica Adventa Zagreb. Advent Zagreb unosi blagdanski duh u ova odredišta, i to u obliku kazališnih predstava, izložbi, radionica, šetnji te čak i sportskih aktivnosti.Čarobni svijet orašara, Mjesečev vrt, drvene kućice, raskošno ukrašeni borovi, šarmantni prozori Gornjeg grada koji svijetle kao u bajci, tisuće i tisuće lampica diljem centra grada, umjetničke instalacije, klizališta i poljupci ispod imele. Svaka institucija ogrnuta je u božićno ruho, a svako lice omotano šalom i kapom s oduševljenjem promatra svijet oko sebe. Ove vas godine čeka i posebno iznenađenje: predimenzionirane, maštovite i nostalgične igračke diljem grada koje će vas vratiti u djetinjstvo i podsjetiti na onu istinsku magiju Božića koja nam je obuzimala srca kad bismo otvarali poklone ispod bora.

Naravno, neće nedostajati niti bogate gastronomske ponude, a ugostiteljski objekti diljem Zagreba ovog Adventa na svoje blagdanske stolove izlažu bogatu ponudu hrane i pića, a Zagreb Jingle Mingles šalje pozivnice lokalcima te domaćim i stranim posjetiteljima.

Sve dodatne informacije o Adventu potražite na sljedećem linku!

Dok s nestrpljenjem iščekujemo najčarobniji period u godini, u videu kojeg smo izdvojili u nastavku, prisjetite se kako je Advent izgledao prijašnjih godina!

Foto: Advent Zagreb, Instagram
Objavljeno: 11.11.2021. u 14:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p