DOGAĐANJA

Vratila nam se spektakularna instalacija: Polarni san ponovno očarava u Tunelu Grič

Kreativno, maštovito, sanjivo

Iza nas je prvi adventski vikend, ali dva su dana definitivno premalo vremena za obići sve lokacije na kojima nas očekuje pregršt blagdanskih poslastica. Jedna od adventskih lokacija koju definitivno ne biste trebali zaobići jest Tunel Grič koji je na radost mnogih ponovno usnuo "Polarni san".

Od obnove tunela 2016. godine, Tunel često bude uređen i oživljen pomoću zanimljivih umjetničkih instalacija, a prošle je godine konceptualno putovanje između prošlosti i budućnosti oduševilo sve posjetitelje.

 

Poanta instalacije je navesti posjetitelje da zastanu na sredini tunela te se osvrnu iza i ispred sebe. Simbolično, u ovom trenutku svatko bi se trebao razmisliti zbog čega je ponosan i zahvalan na protekloj godini te koje ciljeve i želje ima za nadolazeću.

Viseće instalacije oživljene igrom svjetala stvaraju dojam ledene špilje i čudnovate oblake i malo će tko ostati ravnodušan na ovu Zagrebačku polarnu svjetlost. "Polarni san" djelo je kreativnog tima udruge Umjetnost za grad koji čine Ana Mikin i Stella Leboš.

Ulaz u Tunel Grič je naravno besplatan, a otvoren je svakoga dana od 9 do 21 sat.

Objavljeno: 04.12.2023. u 12:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p