DOGAĐANJA

Zabava za pamćenje povodom rođendana poznatog splitskog hotela!

Vesela i emotivna proslava u potpuno renoviranom resortu le Meridien Lav!

Povodom obilježavanja pola stoljeća postojanja i rada splitskog hotela Lav, današnjeg luksuznog resorta Le Meridien Lav, od jeseni 2021. do proljeća ove godine organizirano je niz događanja i aktivnosti, a sinoć je sve kulminiralo velikom proslavom pedesetog rođendana koja će se dugo pamtiti. Osim prijatelja i partnera, nazočili su i bivši zaposlenici hotela, od kojih su neki u Lavu proveli čitav svoj radni vijek, ali i brojne osobe iz društvenog i javnog života kao Marijana i Ivica Puljak, Andro Krstulović Opara, Ivan Perišić, Fani Čapalija, Anamarija i Antonio Asanović, Neda Makjanić Kunić, dizajnerski duo Arileo, Gordan Lauc i mnogi drugi...

Mike Saran vlasnik splitskog resorta Le Meridien Lav, tom prilikom svim prisutnima je zahvalio na dolasku na rođendansku proslavu, ali i na dugogodišnjoj podršci hotelu koji je u svijesti svih Splićana puno više od turističke destinacije: „Iznimno sam ponosan ali i nevjerojatno sretan što smo danas zajedno. Ovo je mjesto duge, uistinu posebne povijesti, čijim mi je dijelom čast biti. Bilo je tu i lijepih i teških trenutaka kao i u životu svakog pedesetogodišnjaka, ali hotel je iz svih njih izašao kao pobjednik, a naše je večerašnje okupljanje odličan dokaz kako najbolje tek slijedi. Stoga nazdravljam i čestitam našem Lavu i vjerujem da ćemo zajedno ostvariti još mnogo lijepih trenutaka i sačuvati mnogo lijepih uspomena”.

Tereza Kesovija

Mike Saran

U sklopu obilježavanja 50. godišnjice objavljena je i knjiga priča o povijesti Lava, simboličnog naziva “Legende o lavu”. U knjizi su okupljeni svi bitni datumi koji su obilježili kako život hotela ali i Splita u proteklih 50 godina te svjedočanstva bivših i sadašnjih zaposlenika, gostiju i posjetitelja koje su pretočene u zanimljive priče. Ova posebna knjiga dočekat će u sobi svakog hotelskoga gosta kako bi mogao uživati, ali I doznati nešto o njegovoj bogatoj i zanimljivoj povijesti.

Simboličan je bio i trenutak u kojem se glazbena diva Tereza Kesovija, kao posebno čuvana tajna slavljeničke večeri, iznenadno pridružila svom mladom kolegi Matiji Cveku u izvedbi jedne pod njenih najljepših pjesama “Moja posljednja i prva ljubavi”. Naime, budući da je hotel Lav 1972. godine postao domaćin “Splitskog festivala” Tereza je još od tada omiljena i uvijek rado viđena gošća hotela.

Anamarija Asanović

Fani Čapalija

Sandra i Ivan Ledenko

Ovoga proljeća, upravo u godini kad splitski hotel slavi svojih 50 godina, potpuno je završena i rekonstrukcija smještajnih i hotelskih prostora u koju je u posljednje dvije godine utrošeno oko 60 milijuna kuna. Obnovljene su sve sobe te javne hotelske prostorije – predvorje, recepcija, hotelski bar u predvorju, kao i sam ulaz u hotel, a intervencijama u prostoru bez narušavanja same vizure hotela stvoreno je nekoliko novih luksuznih apartmana.

Magda Smojver

Tina Bačić i Marko Medić

Sonja Dvornik

Vesna Blašković

Marko Banjavčić

Antonio Asanović

Ova investicija nastavak je višegodišnjih ulaganja vlasnika hotela, češke Odien Group, koji uključuju razvoj i uređenje južne plaže, potpunu obnovu i unaprjeđenje Re:Cupera Wellness & Spa centra, obnovu postojećih i proširenje novih kongresnih dvorana. Također, prije nekoliko dana otvoren je i luksuzni fine dining restoran Port 74, u marini u sklopu resorta.

Sadettin Saran, Ivan Perišić i Kenan Saran

Iva Kordić

Matija Cvek

  

Zvonimir Paradžik, Dijana Vujević, Matijana Paradžik i Duje Božiković

Foto: John Pavlish, Vjeko Bilota
Objavljeno: 13.06.2022. u 11:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p