DOGAĐANJA

Započeo je Projekt Ilica Q’ART s programom koji apsolutno oduševljava

Događanje koje morate posjetiti!

Projekt Ilica Q'ART već treću godinu okuplja građane u samom srcu grada, u Ilici, na živopisnom Britancu i u parku Akademije likovnih umjetnosti. Cilj projekta je vratiti živost u centar, osvijestiti važnost kvalitetnog življenja u skladu s gradom i društvom. Ove godine autori projekta i organizatori - predsjednica HKKKKI - Ivana Nikolić Popović i profesor ALU - Aleksandar Battista Ilić te producentica projekta Ivana Stavljenić naglasak stavljaju na važnost upcyclinga i recyclinga. Poruka je jasna - želimo li sretnu budućnost prioritet su održivost, očuvanje prostora i poštovanje zajednice u kojoj živimo.

Programu ovogodišnjeg izdanja Ilica Q'ART okus će dati poznati gastro blogeri. U petak kuhaju Marie Wasler (Marie aka.Pinkfoodie) i Ana Balić iz Zdravog pinkleca. Subota je dan za guštanje u delicijama Darka Kontina (Darkova web kuharica) i Vedrana Boškovića (Začinjeno ljubavlju), a bio&bio gastro nedjelju preuzimaju Vlatka Frketić i Marina Brekalo (Brekalom). Neke od najbolje odjevenih poznatih osoba u nas, kao najdraže komade iz svojih ormara ističu second hand ulove. Na najveći buvljak na iličkim tračnicama pozvani su svi građani, a od Medulićeve do Primorske će se privremeno zatvoriti promet od do 15 sati.

Modnu inspiraciju potražite u MODQ'ART - second hand modnoj reviji koja će se održati oko 11 sati. Na njoj će uloge modela preuzeti brojne poznate osobe poput Tihane Harapin Zalepugin, Etne Maar,Aljoše Šerića, Larise Lipovac, Manuele Svorcan, Aleksandra Battiste Ilića, Hrvoja Klobučara te Josipa Tešije i pokazati kako funkcionira recycling i upcycling u njihovoj garderobi. Većinu odjevnih kombinacija odabrala je legenda Tekstilno tehnološkog fakulteta, Jadranka Bačić, kojoj je časopis Elle prošle godine dodijelio i nagradu za životno djelo na području mode.

Foto: PR
Objavljeno: 07.06.2019. u 16:25
Tagovi: Projekt Ilica

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p